5 september 2014

DIY: Tissue Paper FlowersJe wilt echt niet wéten op hoeveel blogs ik al heb gelezen dat de zomer voorbij is, dat de herfst eraan komt en dat mensen zin hebben in winterjassen, plaids en kopjes chocolademelk. Nee. Gewoon niet.

Op 21 september is het pas officieël herfst, dat betekend dat het nog 16 dagen of RUIM twee weken zomer is. Eigenlijk is het pas in oktober herfst. Vind ik. En september is pas net begonnen. Naar mijn mening is het dus nog zeker een maand zomer en ik wil niets anders horen.

Uit protest dus deze lekkere ZONNIGE DIY met tissue paper. 
Kijk hoe fel de zon scheen tijdens het maken van deze tutorial gisteren. Wat nou herfst.


Stappenplan
Voor het maken van deze schöne bloemetjes heb je nodig: een schaar, stevig draad of touw en tissue paper. De laatste vond ik bij Pipoos en is in heel veel kleuren te krijgen. Een pakje kost €2,50 en word ook wel zijdevloei of zijdepapier genoemd. Ik gebruikte voor deze DIY alleen de gele.
Dit is één vel uit het pakje! Er zitten er zes in en voor de grootste bloem die ik maakte gebruikte ik er precies één. Zie je hoe hij in twaalf vakjes is verdeeld? Die nam ik als richtlijn om precies zes rechthoekige velletjes te knippen.
Leg de zes velletjes op elkaar en knip er een strook af zodat ze vierkant worden, dat is straks handig bij het 'uitpluizen' van je bloem.
Vervolgens vouw je de vellen als een harmonica heen en weer in stroken van ongeveer twee centimeter.
Vouw de strook dubbel en knip naast elkaar twee kleine sneetjes.
Daar kun je de draad of het touw doorheen doen zodat het midden vast blijft zitten. Laat aan de achterkant wat uitsteken, dan kun je daar later je bloem mee ophangen.
Knip de uiteinden in een patroon dat je mooi vind! Ik koos ervoor om een punt te maken maar je kunt het bijvoorbeeld ook rond knippen, of met meerdere punten.
Dan nu het pietepeuterige werkje! Tijd om je bloem uit te pluizen. Trek voorzichtig alle afzonderlijke blaadjes uit elkaar om een lekker vrolijk bloemetje te krijgen. Dit gaat makkelijke naarmate je een grotere bloem maakt of minder blaadjes op elkaar gestapeld hebt.

Bij een bloem 1/4 van de grootte in deze tutorial gebruikte ik zelf vier blaadjes tissue paper in plaats van zes.
Na een poosje voorzichtig pluizen heb je dit! Hang op waar je wilt en bewonder...


Het Resultaat!
Ik hing de mijne in een decoratieve tak die ik eerder dit jaar maakte en het liefst regelmatig op een andere manier versier.


Mooi toch? Zie ik over een maand wel weer of er dan herfstbladeren in gaan komen.


1 opmerking: