21 april 2017

Snelle DIY | Minimalistische muur hanger

easy DIY wall hanging


De laatste tijd zie ik ze heel vaal op Instagram; simpele wall hangings die eigenlijk alleen maar gemaakt zijn van katoenen garen. Prachtig, want zonder alle aandacht in je interieur op te eisen voegen ze toch warmte en textuur toe. Het mooiste is dat ze ook nog eens heel goed en verrassend snel zelf te maken zijn! In deze post deel ik hoe je snel een basis hanger maakt, in deel twee komende week verschillende manieren om je eigen muurhanger te personaliseren. Let's get started!


Benodigdheden


Voor deze snelle DIY heb je maar weinig spullen nodig; een stukje rondhout of een mooie tak, een schaar en bollen katoenen draad! Wol pluist meer, dus katoen is hier het beste. De mijne haalde ik bij Sostrene Grene.


benodigdheden


Op maat maken


snelle DIY muurhanger


Voor deze DIY heb je heel wat stukken draad van dezelfde lengte nodig. De snelste manier om alles op maat te knippen is door de bol ergens omheen te wikkelen en alle stukken tegelijk door te knippen.


DIY muurhanger


Nu zijn alle stukken niet exact even lang maar dat is makkelijk op te lossen als je muurhanger eenmaal in elkaar zit.


DIY katoenen draden


Lussen maken

Dit laatste deel is simpel en repetitief maar kost wel even tijd. Zet dus je favoriete serie op terwijl je dit klusje afmaakt. Pak steeds vier draden tegelijk uit je kluwen wol en vouw ze samen dubbel.


DIY string wall hanging


Leg de lus om het stuk hout heen en trek de uiteinden door de lus. Even strak trekken en tijd voor de volgende. Ga zo door tot alle draden op zijn. Ik deed hier ongeveer een uurtje over.


DIY fiber art


Afwerken & ophangen!

Bijna klaar al! Hang je wall hanging op, trek alle lussen nog eens goed strak en kam de draden netjes met je vingers. De onderkant zal nu niet helemaal gelijk zijn, dat kun je zo laten of even bijknippen. Ik heb wat getrimd aan de onderkant maar ik heb het wel expres een beetje rommelig gelaten.


bij knippen


Dat was het al! Iets moois voor aan de muur in nog geen middag werk! Nu hoef je alleen nog maar je eigen kunstwerkje te bewonderen.


minimalist wall hanging


DIY wall hanging


DIY minimalist wall hanging


Heel subtiel, maar het voegt echt iets toe, nietwaar? Mocht je het effect nu nog echt iets te subtiel vinden, houd dan mijn blog in de gaten want deze week deel ik nog verschillende manieren om deze wall hanging nog wat interessanter te maken!

8 opmerkingen:

 1. Heel leuke DIY! Het ziet er gemakkelijk uit om te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke DIY! Ik heb deze trend ook heel vaak voorbij zien komen op Instagram.. heb er ook al een paar in interieur winkels gezien, maar ze zijn best duur. Nu kan ik hem ook zelf maken :) Een vriendin van mij wilde hem heel graag hebben, ik stuur deze artikel even door naar haar. Dankje!
  https://www.onlineparketshop.nl/laminaat/quickstep/majestic/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is echt onwijs leuk. Ik zag er laatst precies zo een en die was rond de 50 euro. Super creatief.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker simpel maar toch erg creatief. Bedankt voor deze DIY!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super gemakkelijke en toch leuke DIY! Ik ben ooit zelf aan het knopen gegaan maar raakte er helemaal van in de knoop hihi. Bedankt voor deze DIY. Erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt voor het delen, ziet er erg leuk uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen