31 maart 2017

Nieuw | George Nelson Bench van Vitra

Vitra Nelson Bench


Een van mijn favoriete ontwerpers is George Nelson, architect, schrijver en lange tijd Directer of Art bij Amerikaanse meubelfabrikant Herman Miller. In mijn ultieme woon wishlist staat een van zijn ontwerpen dan ook hoog bovenaan: de Nelson Bench! Een van die woonwensen is inmiddels uitgekomen en ik ben zo blij als een kind dat dit ontwerp nu staat te pronken in de zitkamer!Vitra Nelson Bench


Ik heb heel veel geluk met mijn lieve opa en oma, want vanwege het prijskaartje van €619,- had dit nog wel een poosje een woondroom kunnen blijven. Van hen kregen Dorus en ik deze tafel cadeau voor ons geregistreerd partnerschap. Zo lief!

Ik ben ervan overtuigd dat dat je geen groot budget nodig hebt om je huis mooi in te richten, met creatieve DIY's en tweedehands aankopen kom je al een heel eind. Maar als je echt gelukkig wordt van af en toe een grote aankoop of designmeubel? Go for it!


Vitra Nelson Bench


In Europa mag George Nelson alleen verkocht worden door Vitra en ik heb daar besteld via fonq.nl Ik was erg tevreden over het hele bestel en lever proces. Er staat alleen niet duidelijk op de site dat de kleinere versie van 122cm lang twee vakken heeft in het blad, in plaats van drie. Ik vond dat geen probleem maar het is iets om rekening mee te houden.


Vitra Nelson Bench details


Echt vakwerk hoe alle houtverbindingen perfect in elkaar passen! Ik koop niet graag iets nieuws als ik het idee heb dat ik het ook zelf kan maken maar hier zou ik als amateur niet eens aan beginnen.


Vitra Nelson Bench


De Nelson Bench heeft nogal een strak en modern ontwerp maar past toch goed binnen mijn wat bohemienne inrichting. Ik denk juist omdat het zo basic is en simpele lijnen heeft deze bank binnen heel veel woonstijlen past. Dat is maar goed ook, want ik ga hem zeker nooit meer weg doen!


Vitra Nelson Bench


Vitra Nelson Bench


Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden! Zou je zelf ooit zoveel geld uitgeven aan kleinere meubels of zou je er niet eens over nadenken?

2 opmerkingen:

  1. Ik vind het heel tof! Past heel mooi bij de rest van de inrichting. Ik heb een handige timmerman als aanstaande die graag klust. Dus die maakt dit zelf :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Knap hoor, als je dit zelf kunt! Dat zou ik ook graag leren maar zeker deze houtverbindingen zijn wel echt precisiewerk lijkt me!

      Verwijderen