10 maart 2017

Verlichting | Inspiratie en 13 lampen onder de zestig euro!

EOS vita slaapkamer


Het kiezen van lampen is misschien wel een van de moeilijkste dingen bij het inrichten van je huis. Want eerlijk is eerlijk, het is niet alleen lastig om je voor te stellen hoe een lamp staat als hij eenmaal hangt, veel lampen zijn vaak of heel erg duur of heel erg lelijk. Na bijna vier jaar in dit huis heb ik zelf ook hier en daar nog een kaal peertje hangen. Jammer, want goede verlichting zorgt voor heel veel sfeer en comfort in huis.

Tijd voor verandering! Voor deze post ben ik niet alleen op zoek gegaan naar mooie inspiratiefoto's maar koos ik ook in samenwerking met lamponline 13 van mijn favoriete lampen uit die allemaal minder dan zestig euro kosten. Zodat ik straks hopelijk niet de enige ben die de verhuisfittingen de deur uit kan doen!


lampen hal
Bron: Whistles via Apartment Therapy


Onze hal is een van die ruimtes waar nog steeds niets fatsoenlijks hangt! Het lijkt mij mooi om een stuk of drie van dezelfde lampen achter elkaar te hangen zoals hierboven. Ook heel fijn omdat onze hal vrij lang is en een lichte U vorm heeft, waardoor de uiteinden om de hoek heel donker zijn.


budget hanglampen

1 Philips myLiving Italo Hanglamp €43,84 2 Nibbia Eglo Hanglamp €16,96 3 Pratella Eglo Hanglamp €27,92 4 Eglo Brixham Vintage Hanglamp €46,71 5 Philips myLiving Vienne Hanglamp €41,97


Hanglampen met een simpele vorm zoals hierboven lijken mij heel mooi om te herhalen. In verblijfsruimtes is bij wat feller licht vaak vervelend om recht tegen het peertje aan te kunnen kijken maar in de hal is ook een glazen kap een optie. Zo'n rij van een aantal dezelfde lampen lijkt mij ook heel mooi boven een bar of kookeiland in de keuken. En zeker als je meerder lampen voor een ruimte nodig hebt zijn de kleinere prijsjes van nummer 2 en 3 heel fijn.


hanglampen keukeneiland
Bron: Vivons Maison


In onze woonkamer zijn we wel al een poos voorzien! In een grote ruimte waar je vaak bent mag best een grote en opvallende lamp hangen. Bij ons hangt er een DIY lamp die ik maakte met behanglijm en papiertouw.


DIY random light


Een hoop werk, maar een erg mooi resultaat. Als je iets minder vrije tijd hebt is de Massiva Fanya hieronder ook een hele mooie optie. Zeker als je bedenkt dat ik voor mijn DIY ook al 35 euro aan materialen kwijt was.


budget lampen


1 Massive Fanya Hanglamp €38,71 2 Eglo Avoltri Vintage Hanglamp €32,26 3 Priddy Vintage Eglo Vloerlamp €55,21 4 Segada Eglo Hanglamp €55,20


De simpele pendant lamp zoals de Eglo Avoltri hierboven vind ik ook heel erg mooi als een extra lichtpunt naast de bank, in een leeshoekje of, zoals Holly van Avenue Lifestyle hieronder laat zien, als nachtlampje naast het bed.


hanglamp slaapkamer
Bron Avenue Lifestyle

Als ja graag nog wat leest of werkt op de bank is een simpele vloerlamp  met verstelbare kop zoals nummer drie hierboven heel handig om naast de bank te zetten voor extra taaklicht.


vloerlamp taaklicht
Bron: Skona Hem


De lamp op nummer vier vind ik door zijn zachte uitstraling heel geschikt voor een slaapkamer of een lichte, Scandinavisch ingerichte ruimte. Hij heeft wat dat betreft wel wat weg van de Vita EOS in onze slaapkamer!


Vita EOS designlamp


budget lampen

1 Eglo Bridport Vintage Hanglamp €38,21 2 Priddy Vintage Eglo Wandlamp €21,21 3 Leitmotiv LM693 Z Bureaulamp €27,95 4 Tarbes Vintage Eglo Tafellamp €20,36


Boven een eettafel vind ik een rij van twee of drie ouderwetse fabriekslampen heel erg mooi! Wel met een bescheiden peertje om te voorkomen dat je verblind wordt. Hoe mooi is de Bridport op nummer een hierboven? Een mooi contrast tussen het matzwart en glanzend messing in de kap. Zo mooi vind ik zelfs, dat wij toevallig al een hele poos iets dergelijks boven onze eettafel hebben hangen. Al had ik wel gewild dat ik deze eerder tegen was gekomen want hij is een stuk goedkoper!


hanglamp eettafel


Wanneer je geen ruimte hebt naast je bed voor een nachtkastje met een lamp is het ook mooi om twee wandlampjes op te hangen. De Priddy op nummer twee is extra handig omdat je de lichtbundel kunt richten, voor als jij wel nog wat wilt lezen maar degene naast je vooral wil slapen. Wij zijn in ieder geval heel blij met een verstelbaar lichtpunt naast het bed.


wandlamp slaapkamer


Voor het bureau in onze werkkamer zoeken we wel nog een bureaulamp en ik zit er sterk aan te denken om de Leitmotiv bureaulamp te bestellen. Ik zit alleen nog even te twijfelen tussen zwart of wit maar hij is in beide kleuren heel erg schattig.


bureaulamp
Bron: Weekdaycarnival via Takeovertime


Zo'n klein en onopvallend lampje kun je ook mooi op een plank of dressoir kwijt. Sowieso is het een goed idee om meerder lichtpunten in een ruimte te hebben. Verschillende lagen sfeerverlichting in de achtergrond zorgen voor een heel knus gevoel. De laatste lamp op het lijstje is daar ook heel geschikt voor. Mooi om nonchalant bovenop een kast of in een hoek te leggen en het 's avonds extra gezellig mee te maken!


vloerlamp
Bron: Eenig wonen


Nu de dertien budget lampen de revue hebben gepasseerd, mag ik ook nog even wat designlampen laten zien? Want ook als je je huis op een budget inricht is er niets mis mee om af en toe te sparen en jezelf een echte eyecatcher cadeau te doen, toch?


design lampen

1 It's About Romy Kobe Tafellamp €75,00 2 It's About Romy Athens Tafellamp €69,00 3 Seletti Mouse Lamp Lay Down Tafellamp €69,00 4 Muuto Wood Tafellamp €149,00


Ik zit nu in ieder geval vol inspiratie om nu ook in de laatste paar ruimtes in huis in ieder geval iets aan het plafond te krijgen en misschien zelfs hier en daar nog wat extra sfeer aan te brengen. Nu alleen nog kiezen! Welke lamp vind jij het mooist?

1 opmerking:

  1. Super leuk dat je dit soort vondsten deelt! Sinds kort heb ik ook Eglo ontdekt, leuke verlichting voor leuke prijzen!

    BeantwoordenVerwijderen