21 maart 2017

Onze nieuwe eettafel!

eetkamer tafel


Ik was al een poosje niet zo tevreden over onze eettafel en het allegaartje aan stoelen eromheen. Vele uurtjes dagdromen over mogelijke DIY projecten en heel wat avondjes speuren op Marktplaats volgden maar erg concrete plannen had ik toch niet. Tot Dorus en ik twee weken terug ineens, enigszins in een opwelling, een spiksplinternieuwe tafel en eetbank kochten! Benieuwd welke het is geworden? Lees dan snel verder.
Onze vorige eettafel kochten we op Marktplaats voor maar vijftig euro, met de intentie om hem nog wat op te knappen met een nieuw laagje vernis. Spoiler, that never happened. We vonden het vooral een hele handige tafel omdat hij in een handomdraai twee keer zo groot kan worden gemaakt door hem uit te klappen.


oude eettafeloude eettafel


Alleen... de ingeklapte versie bleek in de praktijk veel te klein voor ons en deze ruimte en uitgeklapt vonden we hem net iets te groot en is het ook niet zo mooi dat de poten niet aan de uiteinden van het blad zitten.

Tijd voor een nieuwe dus! Ik had al een heel plan bedacht en uitgewerkt van een zelf te maken tafel met een ingelegd blad. Dat ga ik nu maar gebruiken voor een klein bureautje want toen Dorus en ik tegen de MÖRBYLÅNGA  aanliepen in de Ikea hadden we al snel besloten hem mee naar huis te nemen!


nieuwe eettafel


We hadden de al vaker in de Ikea zien staan en vonden hem altijd heel mooi, maar deze keer paste hij ook nog binnen het budget! Eigenlijk hadden we gespaard voor een nieuw matras maar in de tussentijd had ik al als 'noodoplossing' een dekmatras gekocht en dat sliep eigenlijk prima.


eetkamer met nieuwe tafel


We zijn super blij dat we in plaats van een nieuw matras deze beauty mee naar huis hebben genomen!
Echt een toevoeging in huis. Een stoere, simpele vorm met de mooiste houtverbindingen.


details morbylanga tafel


We hebben het bijbehorende bankje ook meteen meegenomen waardoor we hier nu nog maar drie stoelen hebben staan in plaats van acht. Dat scheelt behoorlijk met stofzuigen en nu hebben we tenminste matchende stoelen aan tafel in plaats van twee verschillende soorten. Ik heb zelfs het schuim van de vier stoelen die we weg deden gebruikt om de blijvers een stuk comfortabeler te maken!


onze nieuwe eettafel


Er zijn nu wel wat minder zitplaatsen maar we hebben maar zelden alle acht de stoelen nodig gehad en we kunnen altijd nog twee stoelen aan de koppen aanschuiven. Dat weegt wat mij betreft zeker op tegen de luchtiger uitstraling en de extra ruimte die we met deze tafel winnen. Deze tafel is 220cm lang, terwijl de vorige 260cm was.


eettafal nieuw


Het enige nadeel is dat ik de houtkleur totaal niet vind staan bij het wat oranje dressoir wat onder het raam staat, dus daar moet nog iets aan gebeuren. Maar goed, dat het hier nooit helemaal af is heb ik inmiddels wel geaccepteerd.


eettafel ikea


We zijn er in ieder geval super blij mee! Wat vind jij van deze tafel en ben je zelf tevreden over wat je in de eetkamer hebt staan? Laat het weten in de comments!

2 opmerkingen:

  1. Inderdaad super mooie tafel! Was mij in Ikea nooit opgevallen. Het andere kastje misschien met een gepaste beits in een gelijkaardige tint te krijgen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Hij is er ook nog niet zo heel lang geloof ik hoor, een jaar ongeveer? Ik denk eraan de andere kast helemaal weg te doen en zelf iets op maat te maken wat er ingebouwd uitziet. Maar beitsen zou zeker ook kunnen!

      Verwijderen