25 juni 2015

Wat er allemaal wel niet gedaan is

Ik ben een enorme perfectionist. Ik kan er behoorlijk mee zitten als ik iets niet perfect doe en als we even realistisch zijn: dat is dus bijna altijd. Bloedirritant. Ik wéét dat ik het doe, ik blijf tegen mezelf zeggen dat iets niet perfect hoéft en dan toch ga ik elke keer van mezelf staan balen. Van de week stond ik te schilderen op het balkon nadat ik mijn kwast een nacht in terpentine had laten staan. Mijn kwast was dus veel te nat en het waaide ook nog heel hard. Verf spatte op ongeschilderde bakstenen, ik schoot een paar keer uit én er waaide een krant tegen mijn verse schilderwerk aan. En ineens vond ik mezelf de slechtste doe-het-zelver ooit.

Dus deze post is een beetje bedoeld als therapie voor mezelf. Even lekker mijn neus op de feiten drukken. Er is zoveel wat al wél is gedaan! Zoveel ruimtes die er honderd keer beter uitzien dan toen we hier net kwamen wonen! Tijd om dat allemaal even op een rijtje te zetten! Met wat ik graag nog wil doen. Op zijn tijd.


Gang

Gedaan
- Behang weg gehaald en geschilderd.
- Nieuwe vloerbedekking gelegd.
- Kast aangepast en opnieuw geschilderd.

Wil nog
De vloerbedekking komt uit mijn oude studentenkamer en het was altijd de bedoeling dat hij tijdelijk zou zijn. Alles was namelijk beter dan dat oranje gerimpelde vloerkleed en we wilden ook geen geld uitgeven aan een mooie nieuwe vloer terwijl er nog volop puin door de gang moest. Inmiddels ziet de vloerbedekking er niet meer uit en staat laminaat voor de gang hoog op mijn verlanglijstje, al is het maar omdat het beter schoon te houden is!

Graag wil ik nog het whiteboard opknappen met schoolbordfolie en een houten lijst, moet al het houtwerk ooit écht wit worden en is er nog plaats voor een mooie lamp!


Slaapkamer

Gedaan
- Behang weggehaald en de muren gerepareerd + geschilderd.
- Al het houtwerk kaal geschuurd, gerepareerd + geschilderd.
- Plafond gewit.
- Opbouwstuk voor inbouwkast gemaakt, net als een nieuwe kastinrichting.
- Vloerbedekking gelegd.

Wil nog
Uit onwetendheid heb ik voor het houtwerk verf op terpentinebasis gebruikt wat binnen, zonder zonlicht, heel snel vergeeld. De binnenkant van Dorus kast bijvoorbeeld is nú al behoorlijk geel en dus moet dat nog een keer overnieuw.
Ondanks dat ik de vloerbedekking heel mooi vind wil ik ook hier graag laminaat, het is hier namelijk echt heel snel stoffig en ik hoop dat een gladde vloer bij mij voor wat minder benauwdheid 's nachts zorgt.
Verder nog een mooie lamp (ik ben verliefd op EOS van Vita!) en wat kleine aanpassingen om het geheel wat minder strak / modern te maken.


Zitkamer
Gedaan
- Behang verwijderd en muren gerepareerd + geschilderd.
- Verlaagd plafond vervangen, lek opgelost en de hele raampartij geschilderd.
- Zelf een lamp gemaakt!

Wil nog
Zoals vele ruimten in huis moet ook hier al het houtwerk nog netjes strak wit worden geschilderd. Daarbij wil ik de inbouwkasten wat aanpassen; spullen die helemaal onderin staan staan nu gewoon op de grond, hetzelfde level als de rest van de vloer. Ik wil er een hele lage plank inmaken en de ruimte daaronder afsluiten met een plint voor een wat chiquer effect. Ten slotte nog wat leuks voor de muur achter de bank, ik heb al wat ideetjes daarvoor!


Eetkamer
Gedaan
- Rode behang weggehaald en de muur geschilderd, eerst geel en toen wit.
- Binnenkant schouw geschilderd.
- Gallery wall opgehangen.

Wil nog
Op ongeveer de helft van de muren zit nog behang, het laatste behang van het hele huis; als ik dit weg heb gehaald is het behang krabben helemaal klaar! Verder kan ook hier het houtwerk een likje witte verf gebruiken.

Ook het dressoir en vitrinekastje wil ik wit hebben. De tafel ga ik (zeer waarschijnlijk) heel donker beitsen. En daarbij zou het wel mooi zijn als ik ooit acht dezelfde stoelen om de tafel heen heb staan!


Keuken
Gedaan
- Behang weggehaald, muren gerepareerd en zelfs wat gestuukt!
- Muren behandeld met vochtafstotend middel en beige geschilderd.
- Open kastje voor boven de gootsteen gemaakt.
- Houtwerk creme geschilderd.
- Oude linoleum verwijderd, de vloerplanken vlak gemaakt en nieuw zeil gelegd.
- De koelkast en vriezer geschilderd.
- Stang voor keukenspullen onder de kastjes gehangen.

Wil doen
Pffft.. nog een hele hoop. Om te beginnen moet alles wat ik eerst creme heb geschilderd nu wit worden; het houtwerk, de koelkast en de vriezer moeten dus overnieuw. Ook wil ik de keukenkastjes een make-over met de verfkwast geven.Ik wil graag een mooi werkblad over de koelkast en vriezer en ook onder het gasstel, ik wil de muur opnieuw schilderen, ik wil een mooi rekje voor kruiden ophangen, iets van kunst, een mooie lamp en als het echt meezit misschien zelfs wel een vaatwasser. Gelukkig hebben we nog even ;)


Werkkamer
Gedaan
- Een opbouw voor de inbouwkast en een nieuwe kastinrichting gemaakt.
- Plafond geschilderd.
- Behang verwijderd, muren gerepareerd, muur laten stuuken en geschilderd.
- Al het houtwerk wit geschilderd. (Dit keer met de juiste verf!)
- Bureau en planken geschilderd, kastje gemaakt door Dorus.

Wil nog
- Nieuwe laminaatplinten kopen en plakken.
- Lamp ophangen.
- Rolgordijn ophangen zodat het hier donker is als gasten blijven slapen.


Badkamer
Gedaan
- Nieuw douchegordijn en badmat gekocht.
- Roze handdoeken vervangen door grijze.
- Aangekleed met accesoires.

Wil nog
Ook hier wil ik het houtwerk wit schilderen maar ook het plafond wat nu van plastic grijze schrootjes is gemaakt. Zwart-wit is niet helemaal mijn smaak maar aangezien opnieuw tegelen er niet in zit denk ik dat ik het thema maar wat moet omarmen en ook de muur zwart moet schilderen. Dan is er wel véél betere verlichting nodig! Ten slotte nog een mooie badkamerkast boven de wasmachine om alle troep uit het oog te onttrekken. Twee van deze boven elkaar zie ik wel zitten!


Toilet
Gedaan
- Leidingen in de muur weggewerkt.
- Wanden en vloer opnieuw betegeld.

- Deur en kozijnen geschilderd.

Wil nog
Hier moeten alleen de deur en het kozijn nog opnieuw geschilderd worden omdat ik ook hier verf op terpentinebasis gebruikte. Verder alles klaar! Wat heerlijk om te kunnen zeggen!


BalkonGedaan
- Al wat geschilderd! Hierover later meer! Alle plannen voor het balkon lees je hier.
En vooruit, ik zal een kleine sniek piek achter laten ;)
Al met al zijn we toch best een eind, genoeg om tevreden over te zijn denk ik zo. En verder moet ik gewoon mijn moeders advies in mijn hoofd houden: 80% is ook een acht! En verder gewoon genieten van het proces :)

5 opmerkingen:

 1. De werkkamer en het toilet zijn echt enorm mooi geworden ! Keep up the good work.
  Wij naderen momenteel ook een grote renovatie en verbouwing, en pffff ik zie er tegenop !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is wel vervelend om in de stof en rotzooi te zitten ja! Wij doen het steeds stukje bij beetje dus de hoeveelheid blijft een beetje beperkt maar met een grote renovatie ben je natuurlijk wel in één keer klaar. En een prachtig resultaat is het vaak dubbel en dwars waard, toch? Succes!

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Thanks! Het is soms makkelijk om alleen te kijken naar wat er nog gedaan moet worden maar als je de foto's zo zij aan zij ziet is er toch ook al heel veel gebeurd!

   Verwijderen
 3. Wooow, jullie hebben nu al een soort droomhuis vind ik! Zoveel licht dat er binnen komt trouwens! Volgens jou heb je nog veel te doen, maar het ziet er écht mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen