2 juni 2015

Making le paper globe

Vorige week kwam hij al even voorbij tijdens de room reveal van onze nieuwe werkkamer maar ik vind hem zo leuk dat ik er nog even aandacht aan wil besteden: Le Paper Globe van Joachim Robert. Ik las er voor het eerst over op de leuke blog 365 miles to Paris van Ingrid en besloot hem meteen te gaan maken!

Achteraf bedenk ik me dat ik hem al in heel veel intereurfoto's voorbij heb zien komen maar ik had niet gedacht dat hij gewoon zo makkelijk zelf te maken is. Hij is namelijk gewoon gratis te downloaden van Joachim's website joachimesque.
Print het PDF bestand uit op wat dikker papier, knip uit, vouw en plak in elkaar!
Het PDF bestand bestaat wel uit veertien pagina's, op de eerste vier pagina's vind je de buitenkant van de globe en op de rest vind je het geraamte wat aan de binnenkant voor extra stevigheid zorgt.

Bij de Pipoos kost stevig karton rond de vijftig cent per stuk dus ik vond veertien vellen wel wat duur worden. Ik besloot er vier te kopen voor alleen de buitenkant. (Als er iemand een goedkopere winkel of webshop weet, graag! Ik print mijn kalenders eigenlijk ook liever op dik papier uit!)
Het frame van gewoon printerpapier werd alleen behoorlijk slapjes zoals je hierboven ziet, dus die heb ik gewoon weg gelaten. Ik ga mijn globe toch alleen op een plank leggen dus zó stevig hoefthij ook niet te zijn! Als je datzelfde doel voor ogen hebt en hem niet gaat gebruiken om dertig tienjarigen geografie te leren dan zou ik gewoon alleen de eerste vier pagina's uitprinten.
De laatste delen op elkaar lijmen!
Et voilá, une globe au papier!
Wat ik zo gaaf vind aan wereldbollen is dat je kunt zien hoe groot alle landen in werkelijkheid zijn. Normaal gesproken wordt Afrika veel kleiner afgebeeld om een platte kaart te kunnen maken, maar moet je hierboven eens kijken hoe gróót het eigenlijk is! Noord en Zuid-Amerika passen er zo in!
En ons kleine Nederlandje natuurlijk :) Zo klein dat ik het niet eens scherp op de foto kreeg!
Super leuke printable dus, ik zou zeggen: aan de slag!

4 opmerkingen:

  1. Supergaaf, nooit geweten dat het bestond! Weet alleen niet zo goed waar ik het zou laten. Anders zou ik gelijk beginnen met printen, hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die ga ik echt maken, super leuk gedaan! En België ziet er wel érg klein uit! Ik was al aan het wachten tot je dit ging delen, dankje! En je hebt wel gelijk, Afrika ziet er suuuper groot uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, superleuk! Deze wil ik ook echt maken! Dit is superleuk voor op je nachtkastje te zetten! Liefs, Xx

    BeantwoordenVerwijderen