5 juni 2015

Urban Jungle Bloggers | My plant gang

Alle planten uit het hele huis bij elkaar zetten voor een heuse Urban Jungle Bloggers fotoshoot? Hell yeah! Het was al zo lang geleden dat ik al mijn plantjes liet zien; toen nog acht soorten, inmiddels tel ik er wel negentien!
Hier is hij dan, de hele gang bij elkaar! Er zijn veel nieuwkomelingen die ik nog niet eens heb laten zien!
De Aloë Vera stond eerst in hoge potten voor het raam maar tijdens het klussen aan de woonkamer was ik ze zo lang vergeten dat ik ze helemaal uitgedroogd terug vond. De beste delen heb ik toen ongeveer twee weken in het water laten staan en daarna in het witte ronde potje opnieuw in de grond gezet. Hij doet het weer prachtig! Zo blij!

Ook de Rhipsalis had ik al heel lang maar ook hij begon er wat zielig uit te zien. Nu staat hij in een nieuw potje met veel meer ruimte en de komende tijd ga ik heb veel bijvoeding geven, hopen dat hij er aan het eind van de zomer veel weelderiger uit zal zien!
Daarnaast mijn geliefde grote vingerplant die het fantastisch blijft doen zolang hij enorm veel water blijft krijgen!
Gemixed met cactussen; de laatste tijd mijn meest geliefde plantensoort! Het begon met een verzameling van vier IKEA cactusjes...
Inmiddels zijn er daar een paar bij gekomen én heb ik er eindelijk mooie aardewerken potjes bij gevonden! De mijne haalde ik bij Tuincentrum Hanenburg in Den Haag en ze waren echt spotgoedkoop, de kleinere potjes was maar 23ct!


Ik moet nog even terug voor een extra potje want afgelopen weekend was er een voorjaarsmarkt in onze straat en toen kocht ik nog een grote groene cactus om aan mijn verzameling toe te voegen!
Ook de Dieffenbachia, links, heb ik al een poos en staat in onze slaapkamer. In het begin deed hij het niet zo lekker maar sinds hij af en toe Pokon krijgt komen er steeds nieuwe bladeren bij. Heel leuk om te zien! Die ernaast is pas nieuw, ik nam hem samen met de potjes mee van tuincentrum Hanenburg maar ik denk dat ik hem terug ga brengen; er vallen zó snel zoveel blaadjes uit, als het zo doorgaat is hij in no-time kaal!
Jammer, want hij staat wel heel leuk in de eetkamer. Ik noem hem mijn afro-plantje.
Helemaal rechts hier een potje sansevieria; ik kocht hem ooit als twee kleine plantjes in hele kleine potjes en wilde ze ook graag zo houden maar ze bleven maar groeien! Ik heb het maar opgegeven en ze samen in een veel grotere pot gezet. Ze zijn meteen de lucht in geschoten.

De kalmoes in het midden blijft lekker bezig; echt een aanrader voor mensen die vinden dat ze geen groene vingers hebben! Verder nieuw helemaal links; een Bladbegonia. Ik heb er twee die de plek van wijlen de Aloë Vera hebben ingenomen in de hoge potten. Hopelijk blijven deze het wel doen!


Lijkt me leuk om dit over een jaar o.i.d. nog eens te doen om te zien hoe de collectie is veranderd!
Ik ben benieuwd, wat is jou favoriete plant?


p.s. Als je een 16-jarige Ilse zou vertellen dat ik ooit enthousiast een hele blogpost over planten vol zou tikken had ik je nooit geloofd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten