13 juni 2015

Balkon | Voor-foto's en plannen!

Welkom op ons balkon!
Tijdens onze appartementenjacht twee jaar geleden stond het hoog op het lijstje met eisen: een buitenruimte! Wij konden allebei niet buiten zitten bij onze studentenkamers en snakte naar wat meer ruimte. Dat een tuintje er waarschijnlijk niet in zou zitten wisten we wel, maar dit balkonnetje voldoet ook prima.

Voor-foto's!
Het ziet er een beetje somber uit maar we wisten meteen dat we er iets moois van konden maken. Ondanks dat we hier al heel wat tijd door hebben gebracht richtten we tot nu toe alle aandacht op de binnenkant.
Eerst maar even alle mankementen die verholpen moeten worden! Op het balkon staan standaard een kattenbak en afvalcontainer die weggewerkt moeten worden. Ook kan de grijze plastic regenbuis wel iets beter gecamoufleerd worden.
Het muurtje is ooit wit geschilderd door een vorige bewoner maar dat is al te lang geleden. De verf loopt uit en is helemaal grijs geworden.

Halverwege de muur een grote roestplek met twee gaten waar ooit een metalen plaat zat; deze zorgde voor extra stevigheid voor de arm van de waslijn. Die hebben we zelf al verwijderd omdat hij niet echt nodig was en toen hebben we ook meteen de vieze vergeelde waslijn vervangen.


Naast de deur naar de keuken zit een klein vensterbankje vol met verfspatten. Het onderste raam van de deur zelf is ooit vervangen maar daarna is er niet meer opnieuw geschilderd.


Onderin de deur heeft ooit een ander kattenluikje gezeten waardoor de verf eromheen anders verkleurd is.
Ten slotte is de vloer ooit ook geschilderd maar ook die verf heeft zijn beste tijd gehad en is nu aan het afbladderen.


Inspiratie

Genoeg om aan te werken dus! Ik verzamel al een poosje wat afbeeldingen ter inspiratie. Hier willen we zo'n beetje naartoe!


Foto smittenstudioonline.com

Ik ben verliefd op deze patio, DIY'd en styled door Sarah Sherman Samuel van Smitten Studio. Ik vind de zwarte muren prachtig samen met het donkere hout en ik vind de verzameling Kelim kussens echt schitterend! Ook een leuk idee om buiten een kleed te gebruiken!
Deze foto is heel populair! Zo erg zelfs dat het mij niet lukte de originele bron te achterhalen omdat hij al zo vaak gebruikt is. Wat ik mooi vind: okergeel, veel kussens, patroontjes en veel planten!
Ook bij deze foto ondanks uitgebreid zoeken en reverse image search geen bron kunnen vinden maar ik wilde hem toch graag gebruiken omdat ik hem zó mooi vind. Het knusse gevoel spreekt mij aan, ik wil van ons balkon ook graag een plekje maken waar je vooral lekker kan ontspannen. En wat denk je van dat enorm mooie kleed wat over de balustrade hangt!


Plannen

Maar goed, hoe gaan we bovenstaande bereiken? Vooral veel schilderen! De muurtjes moeten weer mooi wit worden, de regenpijp ga ik eerst doen met grondverf voor kunststof en wil ik dan lakken met dezelfde verf als waarmee ik de keukendeur ga doen. De vloer van het balkon wil ik heel donkergrijs maken, bijna zwart. Met witte verf van de muurtjes wil ik hier een kleedje op schilderen, ook een leuke sfeer en kost net wat minder onderhoud.
In de hoek wil ik een bankje maken met daaronder ruimte voor de vuinisbak en kattenbak. Voor op het muurtje wil ik ook wat plantenbakken maken en een klein tafeltje waar je iets te drinken op kan zetten.
Qua aankleding: een matraskussen, verschillende vrolijke buitenkussens, lampjes, een paar plantenpotten op de grond en wellicht zelfs een klamboe rondom het bankje! Deze laatste zaken zullen om budget-technische redenen door de tijd heen verzameld moeten worden maar ook daarvoor gaat het al heel mooi worden, weet ik zeker!

Ik heb er zin in! :)

10 opmerkingen:

 1. Wat een leuk projectje! Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben al aan het aftellen naar het moment dat je de na foto's gaat delen! Ik weet zeker dat je er weer wat moois van gaat maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahhh! Such pressure! Maar mooi dat je er vertrouwen in hebt haha!

   Verwijderen
 5. Wat een leuke inspiratie foto's! Ben benieuwd naar het eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat je voor en inspiratie ideen laat zien. zelf heb ik ook mijn balkon pas geleden gedaan en ben er ook erg blij mee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. we zitten inmiddels in 2020, dat ik toevallig deze foto's tegenkomt die ik kan vergelijken met de situatie met mijn balkon.ik woon zelf ook op een hoekappartement.maar dan in spiegelbeeld gezien ik ben de laatste maanden ook bezig ben geweest met afkrabben van muurverf wat een flink karwei is. daarna voorstrijk tegen zuigende werking en dan witte muurverf. misschien dat ik een grijze rand aanbreng . het schoonmaken van een balkon muur en de scheidingsmuur is ook flinke klus. en ook met azijn en soda bezig geweest. maar jou balkon heb je mooi en zeer creative aangepakt zoals een bankje met daaronder een vuilnisbak en kattenbak.ik zelf heb dan tegen de hoge scheidingsmuur aan de andere zijde van het balkon een opbergkist klem tussen de balkonmuur en muur gemonteerd .

  BeantwoordenVerwijderen