27 mei 2015

Werkkamer room reveal!

Tijd om eindelijk de nieuwe hobby / werkkamer te laten zien! Te lang werd hij gebruikt als opslag voor vanalles en nog wat; ik heb er de laatste paar weken hard aan gewerkt om er een mooie, functionele ruimte van te maken!

So here it is! Een inbouwkast voor mijn kleding, opslagruimte voor hobby-gerelateerde zaken en een extra werkplek, dat is wat we uiteindelijk hebben gerealiseerd. Na veel nadenken, want in eerste instantie hadden we geen flauw idee wat we met dit kamertje aan moesten!
Ter vergelijking, de foto van vlak voor we erin kwamen. Wat een verschil! Wat ben ik blij dat al dat groene behang eruit is! Ik sta er ook telkens weer van versteld hoeveel verschil fris wit geschilderd houtwerk maakt!
Natuurlijk maakt het ook heel veel uit of een kamer netjes is ingericht of volgepropt staat met rotzooi, zoals de eerste anderhalf jaar.
Als je binnenkomt staat links het dressoir Tarva van IKEA. In de drie rechtse lades zitten mijn jurken en in de drie linkse verschillende spullen voor modelbouw, een weefrek, mod podge, papier, kralen, wol en ga zo maar door.
De groene flesvaas en de drie doorzichtige vazen hebben we gewoon op straat gevonden! Na een nachtje weken in een sopje en een flinke schrobbeurt staan ze hier te pronken! Het katje vond ik op de Vrijmarkt op Koningsdag.

Het witte beeldje heb ik ooit zelf gemaakt en de stolp ernaast plus het marmeren plankje zijn van de Blokker. De plant hadden we al een poosje. In de zwarte fotolijst van IKEA zit een foto die Aline van paperboats.nl vorige zomer van mij en Dorus maakte. Eindelijk een mooi plekje daarvoor! :)
Naast de foto heb ik met washitape twee etsen aan de muur gehangen. De bovenste maakte ik zelf tijdens een oriëntatiecursus aan de kunstacademie, echt ontzettend leuk om te doen! Ik ben echt fan van deze techniek, zou het graag nog eens doen. (Als je ook van etsen houd dan moet je echt eens naar Escher in het paleis!)

De onderste, duidelijk gemaakt door iemand met heel wat meer skills, vond ik tijdens mijn vakantie in Zeeland in een kringloopwinkel in Goes.


Daarnaast mijn kledingkast die al wat langer af was maar veel beter uitkomt nu de rest van de kamer ook mooi is!
In de rest van het huis vond ik verschillende metalen haken die helemaal vol met verf zaten. Deze twee heb ik in de verfafbijt gezet en aan de deur gehangen voor mijn kettingen.


Een van de fijnste dingen aan deze kamer zijn toch wel de openslaande deuren naar het balkon. Ik zie me hier in de zomer wel zitten schilderen met een koel briesje die naar binnen waait! Let nog even niet op het lelijke balkon waar de deuren op uit komen, die staat op de planning om als volgende te worden aangepakt!
Rechts daarvan de verwarming en daarboven een grenen kastje die door Dorus zelf gemaakt is! Samen met zijn vader deed hij een paar maanden terug een houtbewerkingscursus. Dit kastje is helemaal gemaakt met fancy houtverbindingen en dus zonder spijkers of schroeven! Ik vind het echt heel mooi.
Een mooie plek voor mijn oorbellen, zonnebrillen en parfumflesjes. Ook voor een paar van Dorus' modellen, want het voelde toch wel raar om zíjn kastje helemaal vol met vrouwen spullen te zetten!
Daarnaast een nisje met precies genoeg plek voor een mooi klein bureautje!
Het bureau liet ik al eerder zien, toen nog van donker hout. Nadat Dorus hem had kaalgeschuurd werd hij al wat lichter en heb ik er nog even aan geprobeerd te wennen.
Toch kwam ik al snel tot de conclusie dat ik hem in het wit toch écht veel mooier zou vinden en dus werd de verfkwast er maar weer eens bij gepakt.
Dit keer heb ik twee lagen grondverf gebruikt omdat het hout vrij poreus was en alles meteen opzoog. Je ziet hieronder dat de tweede laag écht veel verschil maakt qua dekking. Daarna was ik in één laklaag klaar en nu staat hij te stralen met zijn nieuwe kleurtje!
Om het werkblad te beschermen heb ik er een doorzichtig plastic tafelkleed overheen gedaan. Zo kunnen we gewoon aan de slag zonder ons teveel zorgen te maken om vlekken en blijft het tafeltje gewoon te zien. Ik kocht hem bij een obscuur winkeltje voor vijf euro maar het schijnt dat de Gamma dit tafelkleed ook heeft!
Erboven hangen de plantjes die ik al eerder liet zien. Op het bureau staat een houten huisje die ik maakte op de Karwei Klusdag in februari met daarin een vaasje die ik ook vond tijdens Koningsdag.
De koperen lamp daarnaast heb ik al heel lang; ik kreeg hem van mijn oma toen ze naar een kleiner huis verhuisde. Op foto's van mijn kamer bij mijn ouders zie je hem al naast mijn bed staan. Er zit nog steeds dezelfde kap op, alleen schilderde ik hem wit. (Op dezelfde manier als dit mandje!)
De marmeren waxinelichthouders kocht ik tijdens een braderie voor maar vier euro! Ze zaten helemaal onder het kaarsvet en waren niet om aan te zien maar gelukkig kon ik daar doorheen kijken. Ik vind ze zó mooi!
Boven het bureau hebben we twee Lack planken van IKEA gehangen. We hadden deze al lang en ze waren behoorlijk vergeeld, dus ik heb ze met grondverf voor kunststof en gewone lak op waterbasis weer netjes wit en fris gemaakt. Ik ben nog steeds fan van dit product, zwevende planken zien er zo clean uit!
Bovenop plaats voor mijn naaidoos, verf, tekendoos en camera. De verf zit netjes gesorteerd in donkergrijze Snika blikken van IKEA. Ik heb er een labeltje op geplakt waarop staat wat erin zit! Die blikken had ik echt al ruim een jaar, gekocht omdat ik ze zo mooi vond maar eerder geen bestemming voor gevonden. Blij dat ze nu gebruikt worden.
Ter decoratie Le Paper Globe van Joachim Robert, een houten tekenpop die toevallig ook lichtgrenen is en een oud fototoestel die ik ook vond tijdens Koningsdag.
Helaas is de mooi bewerkte houten stoel die Dorus en ik op straat vonden het niet geworden. Ik heb hem in de verfafbijt gezet en flink bewerkt met staalwol maar het was geen doen. Het zou zoveel werk zijn geweest om hem kaal te schuren met alle hoekjes en gaatjes die hij had...

Deze klapstoel is nu een beetje plaatsvervanger, tot we tegen iets moois aanlopen. We hebben geen haast.


Tenslotte hebben we in de hoek nog een klein plekje over voor hout en projecten in the making. Het stoort mij absoluut niet, dit is tenslotte bedoeld als hobbykamer. Mochten we nou ooit klaar zijn met klussen (hahahaha) dan kan hier altijd nog een schattig kastje, een lekkere stoel of een extra werkblad.
Dus dit was het! We willen hier ooit nog een rolgordijn zodat gasten hier kunnen slapen, nieuwe laminaatplinten als we geld hebben, een nieuwe bureaustoel als we er één vinden en ik ben bezig met een lamp maar voor nu is het klaar! We zijn er ontzettend blij mee.

Nu, waar is de betonverf voor het balkon?

12 opmerkingen:

 1. Wow wat een gaaf resultaat, ziet er echt heel mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat doe je dat toch leuk zeg! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel netjes en stijlvol geworden, Ilse en Doris, fantastisch gedaan! Ook je blog is enig, kom me eens een keer tips geven om het zo opgeruimd te krijgen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Woooow! Ik moest een paar keer kijken naar het witte tafeltje om te zien of het wel echt dat houten bruine tafeltje was, het is zo leuk ingericht zeg! Die foto van jou en Boris die Aline maakte is de kers op de taart! Ik zou alle decoratie zo durven overkopen om in mijn eigen kamertje te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat tafeltje is bijna niet meer te herkennen! Thanks voor de mooie complimenten! :)
   Al heet mijn vriendje wel Dorus hihi ;)

   Verwijderen