25 mei 2015

Urban Jungle Bloggers | Hanging planters'Hanging Planters' was het Urban Jungle Bloggers thema van Maart. Een super leuk idee! Ik was gelijk enthousiast en had gelijk een idee! In de nieuwe hobbykamer had ik een paar Lack planken van IKEA bedacht en daaronder moesten een paar hangende plantjes komen, ik ging ze meteen kopen!

Alleen jammer dat het nog twee maanden zou duren voor die kamer zo ver zou zijn... Tijdens het klussen waren er een paar kleine tegenvallers en sowieso gaat dat altijd langzamer dan ik het in mijn hoofd heb. Gelukkig staat er in de mailtjes van UJB altijd:


'We are looking forward to seeing your #hangingplanters on Saturday March 21st, 2015 (or any day after, no pressure!).'


Ik maak dus dankbaar gebruik (of misbruik?) van het stukje 'no pressure' en post mijn hangende plantjes twee maanden later. Who cares? Ze zijn leuk! Daar gaat het om!
Geen ingewikkelde DIY's deze keer (ik was al genoeg aan het klussen) ik kocht deze scheetjes gewoon bij een tuincentrum (Groenrijk; €5,95p.st.). Of eigenlijk mijn moeder, want ik heb ze gehad!
Vlak nadat ik ze mee naar huis had gesleept las ik op een andere blog dat varens, zoals de voorste plant, eigenlijk heel lastig in leven te houden zijn. En hij heeft inderdaad wat geleden sinds de aankoop. Ik had ze voor het keukenraam staan zodat ik ze regelmatig water kon geven en ik dacht dat het redelijk goed ging.

Toen keek ik een keer van buiten keek bleek die kant van de varen alleen helemaal verschroeid. En logisch eigenlijk, van nature groeien ze in het bos in de schaduw van de bomen en dus zijn ze veel vocht en weinig zonlicht gewend. Ik heb de dode bladeren voorzichtig weg geknipt en nu hangen ze in een klein nisje weg van de zon dus ik heb goede hoop dat het goedkomt!
En o ja, de rest van de kamer is ook klaar! Hou mijn blog in de gaten want overmorgen komt de hele reveal online!1 opmerking: