14 mei 2015

Vandaag in Den Haag! (en binnenkort)

I love my city! Het strand, de mooie gebouwen, de vele parken en natuurgebieden en niet in de laatste plaats: de véle gratis evenementen en alle leuke dingen die er te doen zijn! Ik maakte gisteren voor mij en Dorus een overzichtje van alle evenementen en het werd zo'n lange lijst met zoveel leuks, dat moet ik hier ook even delen!


Antiekmarkt Lange Voorhout
Van Mei t/m September elke donderdag en zondag van 10.00-18.00 op het Lange Voorhout. Antiek, curiosa en boekenmarkt en op zondag uitbreiding met kunst en nijverheid!


Foto via denhaag.com
Tussen Kunst en Kitsch
Het bekende programma komt vandaag naar Den Haag! Vanaf twaalf uur in de Megastores (vlakbij Den Haag HS). Je kunt zelf gratis een voorwerp laten taxeren! Ook zijn er een aantal workshops voor kinderen en een workshop Schilderen voor volwassenen, gegeven door schilder Sander ten Napel. Verder is het natuurlijk ook gewoon leuk om naar de opname's te kijken en te shoppen in de véle woonwinkels die in de Megastores zitten.


Luchtkussen Paradijs
Vandaag en morgen (14&15 Mei) in het Huijgenspark aan de Stationsweg! Overdag leuk voor kinderen, met een apart gedeelte voor de kleintjes tot vier jaar. In de avond mogen de volwassenen springen!


Oldtimer Festival Scheveningen
Zondag 17 Mei op de boulevard voor het Kurhaus, allerlei soorten luchtgekoelde oldtimers. Véél volkswagen en volkswagenbusjes maar ook steeds meer andere auto's. Vorig jaar was ik hier ook en het was zeker de moeite waard!
Beeldhouwkunst Lange Voorhout
Van 20 Mei t/m 30 Augustus is er op het Lange Voorhout een gratis tentoonstelling met levensgrote beelden van Belgische Kunstenaars. Eventueel leuk te combineren met de antiekmarkt!


Sniester Festival
Op vrijdag, zaterdag en zondag 29, 30 en 31 Mei op de Grote Markt en in het Paard van Troije, het gratis Popfestival Sniester! Ik ben er nog nooit geweest maar las dat het érg gezellig en intiem is 'geen hoge podia en dranghekken' en dat er ook verschillende activiteiten worden georganiseerd. Ik ga in ieder geval een kijkje nemen! Kijk voor de line-up op sniester.nl


Designkwartier
Ook 29, 30 en 31 Mei vind je in het zeeheldenkwartier het evenement 'Designkwartier'. Dit jaar voor de tweede maal georganiseerd, in pop-up shops maar ook gewoon op straat vind je uiteenlopend design voor een mooie prijs en koop je soms direct van de ontwerpers. Hierover later zeker meer!


Foto van facebookevent designkwartier

Kaderock
Zaterdag 6 Juni van 12.00 tot laat in het Musicon aan de Soestdijksekade 345. Entree is €2,50 en hier vind je de line-up!


Ik zou zeggen, geniet van het lange weekend! Ik ga nu naar tussen kunst en kitsch kijken en heb ook echt zin in alle andere evenementen! Wie weet nog tot ziens in Den Haag! :)

1 opmerking:

  1. Ik vind Den Haag zo leuk. Sommige oude panden zijn echt om te kwijlen!

    BeantwoordenVerwijderen