20 december 2015

Stijlvolle DIY kerstkaart met foto
Begin november dacht ik er al wat over na: de Kerstkaart voor 2015. Ik wilde hem graag weer eens zelf maken maar ik wilde er niet zo lang mee bezig zijn als twee jaar geleden. Ik wilde dat hij vrij rustig bleef maar wel stijlvol. En ik denk dat dat uiteindelijk gelukt is! Nu iedereen hem als het goed is heeft gehad heb ik echt heel veel zin hem hier te delen!


Foto's maken
De afgelopen twee jaar, sinds we samenwonen, stond er een foto van ons samen op de kaart en dat wilde ik er graag in houden. Zo leuk namelijk om later te zien hoe je veranderd! Ik wilde de foto vooral rustig houden en na wat denkwerk over een eventuele pose legde ik gewoon een effen kleed op de grond en zette ik mijn camera er op een statief op een tafeltje vlak naast, met de lens naar beneden gericht.

We gebruikten een klein grijs kussentje met een gouden randje als enige accessoire en trokken allebei een effen blouse aan. Foto's maken maar!
We hebben voor de middelste foto gekozen voor op de Kerstkaart omdat we die gewoon zo heerlijk vrolijk vinden. De kus foto vonden we ook heel leuk maar we hadden niet het idee dat iedereen erop zat te wachten om die in huis neer te zetten. Misschien printen we hem voor onszelf nog uit!

Eenmaal klaar hadden we het behoorlijk koud want we hadden de verwarming niet op tijd aangezet in de zitkamer. Dik ingepakt maakten we voor de grap nog een paar foto's waarvan ik er één zo leuk vond dat ik er daar ook een paar van heb laten uitprinten.
DIY Time!
Je hebt niet te veel spullen nodig, deze DIY is lekker simpel en lekker snel! Genoeg uitgeprinte foto's, Glittertape en een gouden pen van de HEMA, blanke kaarten, deze mooie met subtiele glitter haalde ik voor een schijntje bij Sostrene Grenes en enveloppen.

Ik plakte de foto's met de tape op de kaarten en schreef mijn Kerst en Nieuwjaar wens er met mijn netste handschrift in goud boven. Easy peasy!
De Kerstkaarten
Dit is het resultaat! Helemaal wat ik in gedachten had: simpel maar stijlvol, duidelijk wel zelfgemaakt maar geen úren werk. Ik ben er blij mee!


En omdat ik het leuk vind om even terug te kijken, onze eerste DIY Kerstkaarten uit 2013:


En de kaarten die we in 2014 lieten afdrukken:
Foto door Aline van paperboats.nl


Ik ben heel erg benieuwd welke het mooist wordt gevonden. En wat er volgend jaar tussen komt te staan. Zouden jullie zelfgemaakte kaarten sturen? En dan lekker druk of juist clean & simpel?
Ik zit te twijfelen of ik voor volgend jaar helemaal los zal gaan en in Januari vast zal beginnen!

4 opmerkingen:

 1. Prachtige foto’s. Ik wist niet dat je met fotografie bezig bent en daarbij zo creatief om zo mooie kaarten te maken. Jullie zijn ook twee jonge, leuke, knappe mensen en dat helpt ook om zo mooie foto’s te maken. Gewoon zo door gaan en probeer wat meer van te makken van je talent dan alle leuke hobby.
  Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk en creatief. Nu moet ik zeggen dat jullie ook wel heel heer erg fotogeniek op de foto's staan :) Wij hebben dit jaar gekozen voor een kerstkaart met foto's van onze kindjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, thanks! Maar er gingen ook heel veel foto's meteen de prullenbak in hoor ;) Als ik kinderen had zou ik ze er ook elke keer opzetten! Misschien volgend jaar de kat.

   Verwijderen