10 december 2015

Snelle styling | DIY weef werkje
Soms heb je zin om snel een hoekje in huis te veranderen, op te vrolijken of te stylen maar dan zonder dat dat meteen veel geld en tijd kost en het liefst zonder dat het meteen permanent is. Ik wel tenminste! Daarom deel ik graag 'Snelle Styling' ideetjes. Deze keer: maak een weef werkje! Want hoewel dit klinkt als veel werk heb ik bovenstaande 'wall hanging' in één avondje gemaakt tijdens het kijken van een film en is weven ook gewoon heel ontspannend!
Alles wat je nodig hebt is een weefraampje en wol. Weven is nu behoorlijk hip en daarom zijn er bijvoorbeeld op Etsy veel weeframen of 'looms' te koop, vaak voor flinke prijzen. Ik heb de mijne gewoon in de kringloop gehaald voor een euro! Ook hebben veel speelgoed of kinder / knutsel winkels weeframen te koop. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een stuk karton gebruiken. Of zelf een loom maken!
Nou vind ik het een beetje raar om iets voor de eerste keer te doen en dan een tutorial te gaan schrijven alsof ik een expert ben, dus dat ga ik ook niet doen. Maar eerlijk gezegd is dat ook helemaal niet nodig! Ik heb gewoon een avondje lekker zitten pielen aan dit werkje en vind het eindresultaat heel leuk. Ga gewoon lekker uitproberen, gebruik verschillende kleurtjes, verschillende patroontjes, franjes, weef losser, strakker en zie wat eruit komt!
Met een beetje geluk heb je na een ontspannen avondje dan iets leuks om aan de muur te hangen! Wil je graag eerst een beetje inspiratie opdoen? Ik heb inmiddels een Pinterest bord vol leuke 'wall hangings' verzameld. Want ik ben zeker van plan dit vaker te gaan doen!


Meer snelle styling tips?

6 opmerkingen:

 1. Dit heeft echt zo'n Scandinavische uitstraling, wauw! Kei mooi gedaan Ilse, da's echt super rustgevend om te doen! Mensen onderschatten woltechnieken soms..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad heel rustgevend. Bij mij is het nogal snel chaos in mijn hoofd (ADHD) dus ik zoek regelmatig express van dit soort activiteiten. Breien, kleuren, 1000 dot-to-dot, als je maar met je handen bezig bent!

   Verwijderen
 2. Jaaa ik vind dit zooo mooi! Ben alleen bang dat ik er het geduld weer niet voor heb... XO

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt dit prima doen terwijl je met een schuin oog naar een -niet al te ingewikkelde- film kijkt!

   Verwijderen
 3. Wat is het mooi geworden! Ik zou wel eerst eens moeten uitzoeken hoe dat weven nou precies moet, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. He, had ik tóch een tutorial moeten schrijven! Gelukkig zijn er genoeg te vinden online!

   Verwijderen