19 december 2015

Kunstige kerstmarkt in Keulen
Afgelopen zondag reed ik naar Keulen om daar de Kerstmarkt te bezoeken! Ik had verschillende mensen horen zeggen dat Keulen één van de leukste Kerstmarkten heeft met veel verschillende stalletjes en ambachtelijke producten en dat viel me niets tegen. Ik heb erg veel leuke en bijzondere spulletjes gezien!


Naar een Kerstmarkt gaan is echt zoiets wat al jaren op mijn verlanglijstje stond maar wat er steeds niet van kwam, net zoals een keer gaan kanoën in de zomer, of ligfietsen huren. Dit jaar vond ik het toch echt tijd om eens te doen, vorige week belde ik mijn vader of hij mee ging en zondag zaten we spontaan in de auto!


Selfies nemen met een grote camera is moeilijk!

We parkeerden gratis bij station Köln Longerich en namen de trein naar Köln Hauptbahnhof, vanwaar je meteen naast de Dom en het eerste marktje uitstapt. We begonnen uiteraard met een warme chocolademelk!

Ook aten we beide voor het eerst 'Heiße Maronen' oftewel tamme kastanjes. Erg lekker! De structuur was een beetje zoals die van een aardappel, maar het smaakte iets zoeter en nootachtiger. Een aanrader! Al waren ze later op de avond eenmaal koud geworden echt niet meer lekker.
Alter Markt
De leukste Kerstmarkt vond ik die op de Alter Markt, een klein stukje lopen van het station. Schattige houten huisjes, toffe versieringen, mensen er die ter plekke aan het werk waren...
Natuurlijk kan ik nu heel erg veel vertellen maar volgens mij is het veel leuker om de Kerstmarkt met je eigen ogen te zien. Ik heb genoeg foto's gemaakt!Deze smid was ter plekke hoefijzers aan het maken. Met achter hem een enorme oven inclusief blaasbalg. Heel leuk om te zien, we hebben best een poosje staan kijken!


De Dom
Natuurlijk zijn we ook even in De Dom wezen kijken. Een prachtig gebouw met zóveel details! Binnenin was het erg druk dus we zijn alleen in het voorste gedeelte van de Dom geweest maar we zijn wel 100m. met de trap naar boven geklommen om van het uitzicht te genieten. Worth it!


Mijn Aankopen
Ik had best een budget meegenomen om leuke spulletjes te kopen voor in huis maar veel spullen vond ik toch vooral leuk om naar te kijken en ja, alles was toch ook behoorlijk duur. Ik nam wél twee kerstballen in de vorm van een tros bananen mee voor in mijn gouden Kerstboom en een heel teer porseleinen waxinelichthouder.
Ook naar een Kerstmarkt?
Die in Keulen staat er nog t/m 23 december, vanaf Utrecht is het ongeveer 2,5 uur rijden. Wil je niet zo ver weg dan zijn er ook in Nederland steeds meer leuke Kerstmarktjes. Vooral die in de grotten van Valkenburg lijkt me ontzettend tof, die staat alvast op het lijstje van volgend jaar!

In Den Haag is er overigens ook een! De 'Royal Christmas Fair' staat t/m 23 december op de Lange Vijverberg, naast de Hofvijver. Daar gaan we straks nog even kijken!

5 opmerkingen:

 1. Wauw, zo'n kerstmarkt levert wel heel erg mooie plaatjes op! En je hebt het er ook leuk gehad :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, absoluut! Maar ik vond het vooral ook bijzonder gezellig om een dagje weg te gaan met mijn vader, echt iets om vaker te doen :)

   Verwijderen
 2. Een paar jaar geleden ben ik daar ook geweest! Zo'n gezellige sfeer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Da's ook eens wat anders, een bananentros als kerstbal, haha. ;) Best gek hoe een smid zulke mooie dingen kan maken! Ziet er een super gezellig markte uit, jammer dat het zo ver is..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is wel eventjes rijden inderdaad, voor mij ging er sowieso een wereld open toen ik mijn rijbewijs haalde. Gelukkig zijn er ook in Nederland en België veel leuke Kerstmarkten toch?

   Verwijderen