1 augustus 2016

DIY | 1000 dot-to-dot kunst aan de muur

1000 dot to dot DIY


Het 1000-dot-to-dot boek wat ik een poos geleden kocht bracht mij op het idee voor een hele gave DIY! Eentje die bij ons inmiddels al een poosje aan de muur hangt en waar ik al heel wat complimentjes over heb gekregen en vandaag deel ik hem ook op mijn blogje!

Het leek mij namelijk heel gaaf om één van deze pagina's flink uit te laten vergroten en hem met spijkers en garen op een stuk MDF te maken.


1000 dot to dot boek


Ik koos de afbeelding van Hong Kong omdat ik het contrast tussen de nieuwe gebouwen en oude schepen heel gaaf vond en liet hem voor vijftien euro vergroten tot A3 formaat en afdrukken bij de lokale copyshop.


voorbereiden project


Ik zaagde een plaat MDF nét wat groter en schilderde hem in RAL9010, de kleur wit die wij zo'n beetje overal in huis standaard gebruiken. Nadat alles goed droog was plakte ik de vergroting met schilderstape op het MDF. Ik gebruikte kleine messing spijkertjes van de bouwmarkt. Let op dat je spijkertjes gebruikt met een kleine kop; dan wordt het resultaat een stuk mooier. Verder had ik nog een plamuurmes bij de hand om spijkertjes die net een beetje scheef stonden mee recht te slaan en een tangetje om de spijkertjes vast houden die zo dicht op elkaar moesten dat mijn vingers er niet bij konden.

En toen sloeg ik letterlijk duizend spijkertjes in een stuk hout. Wat je allemaal wel niet doet voor wat moois aan de muur. Wel op de bank en met een dikke deken ertussen en niet te vroeg of te laat op de dag, ik wil de onderburen wel een beetje te vriend houden.


benodigdheden DIY


Duizend spijkertjes verder gebruikte ik extra sterk garen van de fourniturenwinkel om alle nummertjes af te gaan. Dit vond ik echt het leukste deel van het proces! Ik sloeg bij elk bochtje de draad een keer extra om de spijker en legde om de honderd spijkers een knoop zodat de draad tussendoor niet slap ging hangen. 

1000-dot-to-dot gif


Hierboven niet te zien maar een onderdeel wat ik enigszins onderschatte; het weghalen van het papier. Het kostte nog best wat tijd om al het papier weg te scheuren, soms zelfs met een tangetje, rond alle spijkertjes en onder het garen door. Op het laatst heb ik ook nog met een pincet alle stukjes papier los getrokken die met een spijkertje mee half in het MDF waren gaan zitten. Maar wat een resultaat!


DIY string art


Ik vond het mooi om de plaat wat te laten zweven en dus schroefde ik er aan de achterkant twee latjes tegenaan. Ik ging alles op met twee keer een oogje en een haakje, ik wilde persé dat het stevig zou hangen omdat het nogal een zwaar en eh, puntig geheel is geworden. Ik kwam er wel achter dat ik de gaatjes in de muur in eerste instantie wat te hoog had geboord maar dat heb ik opgelost met tuindraad.


ophangen


diy 1000 dot to dot vesuvius man


Al met al ben ik ontzettend blij met deze DIY kunst aan de muur en vind ik het vooral ook een enorme verbetering met wat er eerst hing! (Sorry Vesuvius meneer)


diy 1000 dot to dot


diy kunst

17 opmerkingen:

 1. Is dat mdf plaat? Waar heb je hem gekocht?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. MDF komt van de bouwmarkt, een plaat van ongeveer 1,5cm die we zelf op maat hebben gezaagd en gelakt.

   Verwijderen
 2. Super leuk!! Dit ga ik zeker onthouden en misschien zelf ook wel doen!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! In dat geval vooral even laten weten hoor, vind het heel leuk om 'mijn' DIY's ook bij anderen te zien!

   Verwijderen
 3. Wauw wat mooi! Lijkt me een enorme klus, vind dat je het erg knap hebt gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Is inderdaad best wat werk maar ik hou er vaak wel van om dit soort klusjes te doen waarbij je met je handen bezig bent. Maakt het ook in mijn ADHD hoofd op de een of andere manier wat rustiger :)

   Verwijderen
 4. Prachtig !!
  Maak je ook dingen in opdracht :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nooit eerder gedaan maar sta ervoor open! Stuur anders even een mailtje?

   Verwijderen
 5. Wat leuk! Vooral ik ook even heb gekeken hoe het kunstwerk tot stand is gekomen. Echt eer van je werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. WOOOW, dit is zo mooi! ik denk dat dit wel een nieuwe hype kan worden? Ja, wauw en fijn bedacht ook om het te laten "hangen".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb inmiddels een instagram account ontdekt (hilofractal) met nóg veel mooiere dingen van hetzelfde principe. Ben hier dus ook nog even niet klaar mee!

   Verwijderen
 7. WOW, wat verschrikkelijk gaaf gedaan zeg, dit heb ik nog nooit eerder gezien ik ben uit het veld geslagen zo tof!!

  BeantwoordenVerwijderen