11 maart 2015

Meesterlijk marktplaatsen

Zo om en nabij een keer of driehonderd. Zo vaak heb ik op dit blogje al genoemd dat ik graag een vitrinekast voor al mijn leuke serviesjes in de eetkamer wilde. Ik heb ondervonden dat dat nogal lastig is als je:
  • Persé een vitrinekast met laatjes voor placemats, servetjes, tafelkleden, dinerkaarsen en andere voor de eetkamer onmisbare zaken wilt.
  • De kast smal genoeg moet zijn om ook nog langs te kunnen lopen.
  • Je geen eigen auto hebt en het dus lastig is om helemaal naar de andere kant van het land te rijden.
  • Het budget zacht gezegd nogal krap is.
  • En je dat ding ook nog mooi wilt vinden.

Sinds we hier wonen heb ik zo'n beetje wekelijks Marktplaats afgespeurd. In de directe omgeving en af en toe, in een wanhopige bui, door heel Nederland. Bíjna had ik er één, een mooie donkerrode vitrinekast met veel glas en een Chinese uitstraling. Ik kwam met de verkoper een bedrag overeen en kreeg zijn adres met de mededeling hem 'morgen' op te halen. 'Morgen' kon ik niet; ik vroeg of het de dag daarna ook goed was, regelde zelfs al een auto en hoorde nooit meer iets terug...

De aanhouder wint! Uiteindelijk kon ik dit mooie witte kastje voor dertig euro ophalen in de buurt van Rotterdam.Ain't that something? Ik vind oude metalen apothekerskasten héél erg mooi maar mijn portemonnee is daar niet diep genoeg voor. Toch vind ik deze er wel iets van weg hebben met de smalle pootjes en de ladefronts die iets over het frame heen vallen.

Loopruimte is er genoeg en in de laden passen inderdaad al mijn tafeldekspullen.
Om hem wat op te vullen tot mijn verzameling speciale serviesjes langzaam aangroeit staan er voor nu ook een witte plantenpot en wat witte IKEA schaaltjes in.
De West Elm schaaltjes en het blauwe lotus servies hebben wel al een ereplaatsje gekregen!


Op veraf foto's is het niet zo goed te zien maar in het echt is het wel duidelijk dat de kast al een eerder leven heeft gehad. 'Schuren en schilderen vitrinekast' is nu dus onderaan onze (lange) to-do lijst toegevoegd. Ik weet nog niet zeker of ik de houten delen ook wil schilderen, ze staan wel mooi bij de rest van het hout in de kamer.
Wel wil ik de knopjes, hoe schattig ook, vervangen met iets strakkers en alle zichtbare naden wegwerken.
Dat komt allemaal nog wel eens, heeft geen haast. Ik ben gewoon hardstikke blij eindelijk te hebben gevonden wat ik zocht. Ik had de moed al bijna opgegeven en dacht er zelfs aan dan maar een Fabrikör bij IKEA te halen, ook een leuk kastje maar wel erg laag. En nieuw. En zes keer zo duur. Blij met deze dus!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten