20 februari 2015

Mijn nieuwe kledingkast!

De inbouwkast in onze slaapkamer hebben we al maanden geleden aangepakt en ingericht en doet nu dienst als Dorus' kledingkast. Mijn kleren daarentegen zwierven het afgelopen jaar maar een beetje door het hele huis heen. 

Er was ooit een plan om een hoogslaper in te bouwen in de slaapkamer en daar mijn kleding onder op te bergen maar na verloop van tijd werden we steeds minder enthousiast over dat idee. We vonden de slaapkamer zo mooi nadat hij af was, het is eigenlijk maar een klein hokje en met een hoogslaper erin zou het wel erg vol en donker worden. Ook vroegen we ons een beetje af hoe comfortabel het eigenlijk is om elke dag een ladder op en af te moeten.
Bovendien hebben we gewoon nog een HELE éxtra slaapkamer die tot dan toe eigenlijk alleen gebruikt werd om rotzooi op te slaan én die nog een inbouwkast heeft ook.
Ik wilde deze kamer eigenlijk nog vrijhouden omdat we er nog niet over uit waren waar we hem voor zouden gaan gebruiken. Een gameroom? Netjes ingericht om te verhuren via airbnb? Kantoortje? Hobby kamer? Klus kamer? Katten speelparadijs

Uiteindelijk had ik vooral gewoon een kledingkast nodig. Ik ben begonnen met het verkopen van alle overbodige spullen via Marktplaats (en mijn blog!) en langzaam maar zeker raakte de kamer leeg genoeg om te beginnen met klussen. 
Waar we mee begonnen. Hier hebben we het groene behang rondom de kast al weggehaald en ik had al wat gaten in de muur gevuld maar verder kan deze kast wel een grote schuurbeurt, een likje verf maar vooral wat functionaliteit gebruiken!

Voor extra opbergruimte wilden we er graag nog een stuk opbouwen, net zoals we in de slaapkamer hebben gedaan. Dit projectje liet ik graag over aan Dorus die zo blij als een kind is wanneer hij mag timmeren!
Hij begon met een houten frame dat hij aan de muren en het plafond schroefde. (De zwarte schroeven zijn gipsplaatschroeven die we gebruikten omdat we er zoveel over hadden.) Vervolgens heeft hij hier vanbinnen uit een dunne plaat MDF tegenaan gespijkerd en in de kieren tussen die twee kwam een decoratief sierlatje. Deze kast is een stuk breder dan die in de slaapkamer en dus hebben we vier scharnieren gebruikt om de zwaardere deur op te vangen.
De plank die je hier zit heeft Dorus later lager gehangen zodat er nog een extra legplank boven kon. Verder is er nog een roede gekomen voor hangkleding.

Na al het getimmer komt het meest tijdrovende onderdeel. Alle gaten vullen met kneedbaar hout, dit weer netjes glad schuren en overal kitten met overschilderbare kit waar het hout de muur raakt. Veel werk waar je niet gelijk veel van ziet maar het maakt zóveel verschil in het eindresultaat!
Hetzelfde stukje na een laag grondverf en na een laagje lak (RAL9010) op waterbasis. WORTH IT!


Tijd voor een before and after!
De rest van deze kamer willen we in een lichte kleur schilderen dus voor een mooi contrast werd de binnenkant van de kast in ON.00.45 van Flexa geschilderd, de kleur die we ook in de slaapkamer, de gang en de keuken hebben. Zeker een favoriet!
Op het moment passen alle stapeltjes kleding preciés op de legplanken en alles wat snel kreukt hangt aan de roede. Ik heb alleen wel meer zomer dan winterkleren dus ik ben bang dat alles er over een paar maanden niet meer in past... Gelukkig heb ik al een paar ideetjes om dat op te lossen, we zullen zien!
In Dorus' kast hebben we de roede blank gelaten maar die van mij heb ik toch maar gebeitst omdat al mijn kledinghangers ook donker zijn. Jammer genoeg niet helemaal dezelfde kleur geworden dus wellicht dat ik dat nog bijwerk met een donkerdere beits.
Onderin staat een oude metalen ladekast van IKEA die nog uit Dorus' studentenkamer komt en tot nu toe nauwelijks gebruikt werd. Hier kan ik mooi alle losse spulletjes in kwijt zoals lingerie, sokken, badkleding, panty's...
Met een lettertang (die ik kocht na het lezen van deze review) heb ik labeltjes met de inhoud op alle laatjes geplakt. Ik vind het er erg stoer uitzien!
Daardat de inbouwkast nu netjes en écht áf is heb ik enorm veel zin om nu ook aan de rest van de kamer te werken, al weet ik nog steeds niet wat het nu precies moet worden.

Ik ben vooral heel blij om nu een goede plek voor al mijn favoriete kleren te hebben!


4 opmerkingen:

 1. Die before en after foto, wat een super mooi resultaat. Het past echt heel mooi in de kamer, en handig natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ik kan niet wachten tot de rest van de kamer wat beter bij de kast past! ;)

   Verwijderen
 2. Hoi! Ik ben echt super benieuwd waar je die mooie kledinghangers hebt gekocht. ��

  BeantwoordenVerwijderen