21 juni 2014

Some things we bought lately

spiegel Marktplaats

XL Spiegel | Marktplaats


Jaa! Het is gelukt! In Maart kocht ik wat leuke nieuwe vaasjes voor de schouw en had ik het er al over dat ik een mooie grote spiegel zocht. Het probleem is alleen een beetje dat ze meestal heel duur zijn, maar door Marktplaats goed in de gaten te houden is het dan toch gelukt om dit bakbeest voor €25,- euro mee te nemen. 

Ik kreeg nog op mijn kop van de verkoopster trouwens; in de mail stond duidelijk dat ik er om zeven uur moest zijn (ja, ik heb het nagelezen!) en toen we er vijf voor zeven waren wilde ze eigenlijk net de deur uitstappen want 'jullie zouden er vóór zeven uur zijn!' Ach ja, wij hebben een mooie spiegel, daar draait het om!


grote spiegel


In eerste instantie wilde ik hem goud spuiten maar toen hij eenmaal hing vond ik het zwart zo mooi dat ik hem ga laten zoals hij is. Om het gat van de schouw zit ook zwart marmer, dat past wel mooi bij elkaar.


tweedehands kopen


Ik ben echt fan van het gefacetteerde glas en het gouden randje. Ik hou van goud de laatste tijd, ik denk dat het een nieuwe trend gaat worden!
Houten Paardje | Rommelmarkt


Bij de Haagse Paasmarkt was er een stel met een kraam vol aparte, antieke spullen en dit paardje viel ons meteen op. Oud, van hout en een PAARD! Ik zie alle kinderen die langs komen er al op paardje rijden! Net zoals alle kindjes wilden die er op de paasmarkt al langs liepen!


houten paard antiek


De vraagprijs was veel te hoog maar nadat we ongeveer een halfuur met de verkopers hadden staan praten is hij naar beneden gekomen tot €65,- euro en was het tijd om hem mee te nemen! Ik was zo overduidelijk verliefd op Oscar, zoals ik hem vernoemd heb naar mijn vroegere Shetland pony, dat de verkopers hem ons ook erg gunden. Dorus heeft hem over zijn schouders mee naar huis gedragen wat nog veel bekijks en een zere nek opleverde want Oscar is behoorlijk zwaar!


antiek paard


Overigens is hij ook anatomisch correct uitgevoerd, had van mij nou ook weer niet gehoeven...
Ik vind het houtsnijwerk erg mooi en ook de kleuren waarin het geschilderd is. Ik zie nu trouwens wel dat het tijd wordt hem even goed schoon te maken.
Ranarp Lamp | IKEA


De serie lampen 'RANARP' van IKEA vond ik al langer heel erg mooi en ik was van plan om de kleinste en goedkoopste versie te gaan halen, ookal hadden we er niet echt een plekje voor in ons hoofd. In de IKEA bedachten we dat we eigenlijk maar 1 lichtpunt hadden in de zitkamer, namelijk aan het plafond en dat we veel beter een staande lamp konden gebruiken. Dus toen ging deze mee naar huis.


ranarp staande lamp


Voor €49,95 niet echt de goedkoopste maar we zijn er wel érg blij mee. Fijn om 's avonds nog een boekje te kunnen lezen op de bank.


ranarp


Het enige probleem is dat ik de tafellamp versie nu ook wil hebben voor op het tafeltje aan de andere kant van de bank... Dan is er ook nog een mooie wandlamp van maar ik zou niet weten waar ik die voor kan gebruiken. First world problems.


ranarp ikea


Niets zo fijn als de tijd nemen om spulletjes voor je huis te verzamelen die je écht mooi vind! Ik kan dan ook nog weken het gevoel hebben dat mijn huis 'nieuw' is als ik langs een verse aanwinst loop. Heerlijk, zo blijf je je huis waarderen. En met een mooie mix van tweedehands, vintage en nieuw blijft het ook nog eens betaalbaar. Kun je af en toe naar Barcelona ofzo :D

4 opmerkingen:

 1. Not the point of the blog, but I love your blue couch.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel thank you anyway! It might be the light in these pictures but it's actually a grey color.

   Verwijderen
 2. Mooie spiegel!! Hij staat idd super boven de schouw.

  BeantwoordenVerwijderen