16 juni 2014

DIY kunst en een spiegel in twee kleuren

DIY kunst


De laatste keer dat ik de slaapkamer liet zien was het echte klussen klaar maar verder was hij nog behoorlijk kaal. In een slaapkamer is een spiegel nodig en die had ik nog, samen met twee vliegkisten heb ik hem naar de slaapkamer gesleept om te kijken of het stond. Zeker weten! Het industriële uiterlijk maakt de verder wat klassieke kamer meteen spannender en het metaal zorgt voor wat meer textuur. Bovendien zijn ze heel functioneel om sport, werk en seizoenskleding in op te bergen!
Naast de spiegel was het nog wel een beetje kaal. Een paar maanden eerder kocht ik voor een euro zes driehoekige mini canvasjes op een rommelmarkt en die besloot ik naast de spiegel te gebruiken! Ik heb ze in de kleuren van ons huis geschilderd en testte op mijn bed een aantal verschillende indelingen uit. Uiteindelijk vond ik de eerste het leukst!
Ik heb ze met een paar kleine spijkertjes opgehangen. Een van de snelste en leukste projectjes die ik ooit heb gedaan om een muur te decoreren! Ik heb niet vaan driehoekige canvasjes gezien maar met vierkante of rechthoekige kan het denk ik ook erg leuk zijn. Het lijkt me ook heel leuk om ze, als je kinderen hebt, door hen in één contrasterende kleur te laten beschilderen.


DIY kunst


De spiegel moest ook opgehangen worden om het gebruik van de vliegkisten wat makkelijker te maken. Hiervoor heb ik twee flinke schroeven gebruikt die ik heb verzonken.


lijst spiegel schilderen


Daarna heb ik die, samen met wat kiertjes en kleine beschadigingen, opgevuld met houtvuller.
De volgende dag heb ik alles gladgeschuurd en werd het tijd om te schilderen! Het leek mij wel leuk om een klein accentkleurtje te gebruiken en ik kocht een klein potje Flexa Colors zijdeglans in 'Antiekrood' voor de buitenste rand van de spiegel.


verf antiek rood


De spiegel heb ik afgeplakt met schilderstape en de muur met oude kranten.


spiegel twee kleuren


Ik had één laag grondverf en van beide kleuren twee lagen lak nodig voor een mooi dekkend resultaat. Het wit is dezelfde kleur als de rest van het hout in de slaapkamer, Flexa Colors RAL9010 in zijdeglans. Ik heb altijd een enorme hekel aan het schoonmaken van kwasten wanneer de verf niet op waterbasis is. Tegenwoordig bewaar ik de kwast en roller van veelgebruikte kleuren gewoon in de vriezer met een klein stukje vershoudfolie eromheen. Zo zijn ze altijd klaar voor gebruik, je hoeft ze nooit schoon te maken en dus doe je sneller tussendoor kleine schilder klusjes zoals dit.
De schilderstape heb ik weer verwijderd terwijl de verf nog nat was, als je hier te lang mee wacht kun je stukjes van de al opgedroogde verf lostrekken.
Al met al ben ik twee daagjes op en af een beetje bezig geweest met de muur in de slaapkamer, helemaal niet gek voor het verkregen effect!


doe het zelf kunst


DIY kunst


Er mist hier nog wel iets vind ik. Een plantje o.i.d. zou een groot verschil kunnen maken. Missie nummer 2!


DIY kunst

1 opmerking: