13 juni 2014

Review Mini-Fotostudio König Electronics

Een poos geleden schreef ik over mijn fotografie spullen en de mini-fotostudio waar ik over vertelde is inmiddels binnen gekomen. Tijd voor een review!
Foto's
Ik was natuurlijk het meest benieuwd wat voor effect een fotostudio op mijn foto's zou hebben! Voor een goede vergelijking heb ik een ouderwetse wekker vier keer, met statief, op de foto gezet. Zowel in normaal daglicht als 's nachts heb ik hem zowel mét als zonder fotostudio gefotografeerd.
Ik ben geen expert op het gebied van foto's dus dit is de mening van een leek die toch graag mooie foto's wil maken en dat is ook hoe ik de studio zal reviewen.

Let's take a closer look shall we?
Deze foto's zijn bij daglicht gemaakt. Het is duidelijk te zien dat de rechtse foto gelijkmatiger verlicht is. De schaduwen zijn zachter en de rand van het klokje die links spierwit is geworden is nog duidelijk te zien. Met gebruik van een studio heeft je foto dus minder contrast, daar moet je van houden maar ik denk wel dat hij bruikbaarder wordt voor verkoopadvertenties of andere situaties waar het behoud van details belangrijk kan zijn.
'S-nachts is het verschil echt dramatisch! De lampen geven wit licht wat enorm scheelt bij de gele gloed die je normaal krijgt als je bij kunstlicht fotografeert. De foto is ook veel scherper omdat je bij voldoende licht een kortere sluitertijd kan gebruiken. De wijzerplaat is bij de rechtse foto erg donker omdat er geen licht van voren komt maar dat had ik kunnen aanpassen en dat ligt ook aan de vorm van de wekker. Zeker een verbetering qua foto's dus!

De studio zelf
Verder vind ik de studio ook makkelijk in gebruik. Alles zit samen in een tas met een handvat zodat alles bij elkaar blijft en gemakkelijk te vervoeren is. Het handvat is wel veel te kort trouwens, je moet je vingers er echt tussen persen en dat is niet fijn maar ik gebruik hem gewoon thuis en heb daar dus minder last van.
Voor de prijs van €31,- krijg je de fotostudio, drie achtergronden, twee lampen en een mini statiefje.
Het statief is met een schroefje aan een standaard te bevestigen en de kop kan alle kanten op bewegen. Wel was mijn camera bij overhellen al snel te zwaar voor het statief.


De lampen zijn 50 Watt en geven helder, wit licht. Wel is bij mij al na twee weken één van de lampjes kapot gegaan en ik kan maar niet uitvinden hoe hij eruit kan, hopelijk is dat toeval en gaan ze niet altijd zo snel kapot.
De achtergrondjes die je krijgt zijn zwart, wit, rood en blauw en kunnen met klittenband in de fotostudio worden opgehangen. Één kant is glad en één kant van de stof is fluweelachtig. Een groot nadeel is dat de doekjes ontzettend snel kreuken. Je kunt ze wel strijken (was nergens te vinden dus uittesten was even spannend) maar binnen no-time zijn ze weer opnieuw gekreukt. Vandaar ook de kreukels op de foto's hierboven; ik blijf niet bezig!
Het is wel heel jammer dat de doekjes enorm doorschijnen, bij de witte bijvoorbeeld moest ik er een groot vel papier onder leggen om geen houtnerf van mijn tafel op de foto te krijgen.
Hier is hij helemaal opgesteld.
Het is wel duidelijk echt een MINI fotostudio en je kunt hem alleen gebruiken voor voorwerpen ter grootte van de wekker hierboven. Er passen wel grotere spullen in maar die kun je dan niet mooi op de foto zetten omdat alle randen dan duidelijk in het zicht komen, zoals in dit voorbeeld waarin ik mijn camera een kwartslag heb gedraaid.
Ik heb wel ontdekt dat je hem heel makkelijk kan gebruiken als lichtbron met diffuser wanneer je grotere items wil fotograferen, bijvoorbeeld tegen een wit tafelkleed ofzo.
Voordelen
  • Goedkoop
  • Foto's worden er écht beter door, vooral in het donker.
  • Kan compact worden opgevouwen en meegenomen.
  • Ook te gebruiken als lichtbron/diffuser.

Nadelen
  • Het statief is niet zo stevig
  • De verschillende achtergronden kreuken snel en zijn doorzichtig.
  • Alleen geschikt om kleine spullen in te fotograferen.
  • Bij mij ging al ontzettend snel één van de twee lampjes kapot.

Conclusie
Ik heb zeker geen spijt van mijn aankoop en al helemaal niet voor dit bedrag. Ik ben blij met de foto's die ik ermee kan maken en dat is de voornaamste reden dat ik hem kocht. Natuurlijk is het een budget product dus dat de kwaliteit niet overal even goed is, zoals bij de achtergrondjes, is helemaal niet zo gek. De spullen voelen ook zeker niet 'professioneel' aan maar dat verwachte ik dus ook niet. De twee lampjes zijn ook fijn om te hebben als extra lichtbron voor bij andere fotografie. Tenminste, als ze niet bij iedereen zo snel kapot gaan. 
Wanneer je regelmatig kleine voorwerpen wilt fotograferen zou ik deze fotostudio zeker aanbevelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten