26 juni 2014

Something Green: Twee Nieuwe Plantjes!

Een plantje voor de slaapkamer. Moet een plantje zijn die tegen schaduw kan toch? Een tripje naar een bloemist bij ons op de hoek later had ik er zelfs twee. Volgens de verkoopster kunnen veel binnenplanten goed tegen schaduw en is het juist moeilijker om iets te vinden voor in de felle zon. Hooguit wordt het blad wat donkerder en je moet ze wel wat minder water geven omdat ze minder snel groeien. Vuistregel volgens haar: hoe donkerder het blad van zichzelf al is, hoe beter hij met weinig licht toe kan. Helaas, een plant in een ruimte helemaal zonder daglicht, zoals in onze badkamer, kan niet.

We gingen naar huis met een plant vol grote bladeren (ik denk een Dieffenbachia) en een mooie klimop.
Ik had nog twee dezelfde plantenpotten in de schuur staan, ooit van mijn moeder gekregen. Ze waren een beetje vies en er waren hier en daar wat stukjes af.


Gelukkig maakte één laagje witte latex muurverf ze weer gloednieuw! Was een gokje maar het pakte goed uit. De klimop staat nu op de schouw in de eetkamer mooi te zijn.
De andere plant werd net iets te interessant gevonden door Binkie dus het is maar goed dat die in de slaapkamer terecht is gekomen waar de kat in principe nooit komt. (Ik heb bij het maken van deze foto ook goed opgelet of hij geen hapjes nam)
Hier staat hij dan op zijn plek in de nieuwe pot. Dit hoekje is wat mij betreft helemaal klaar nu!
Heerlijk dat ons slaapkamertje zo steeds verder af komt! Na zo'n lange tijd klussen eraan was ik het einddoel een beetje uit het oog verloren maar nu lig ik in de ochtend vaak nog even vol bewondering rond te kijken voor ik opsta. Het is ook helemaal onze smaak :)
Vertel ik de volgende keer over de nieuwe gordijnen die inmiddels hangen!

Let op:
Ik lees online nu dat de Dieffenbachia een giftige plant is wat betekend dat je goed je handen moet wassen na het aanraken van sap, bijvoorbeeld als je een blad hebt verwijderd. Verder is het belangrijk om kinderen en huisdieren erbij uit de buurt te houden. Wij houden Binkie (als we er niet bij zijn) dan ook altijd uit de slaapkamer maar we gaan even een beter plekje zoeken waar hij er sowieso niet bij kan. Het is wel een lucht zuiverende plant! Dus daarvoor wel weer goed in de slaapkamer als je geen huisdieren en kleine kinderen hebt.

2 opmerkingen:

 1. Die potten zijn supermooi, joh! Mijn katten bij mijn moeder aten altijd alle planten op :/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks!
   Wij hebben daar ook wel last van ja, al vind Binkie sommige planten lekkerder dan andere maar we moeten ze dus wel altijd hoog zetten of ergens waar hij niet mag komen.

   Verwijderen