18 juni 2014

Keramiek Van Het Diepste BlauwVier keramieken schaaltjes in de vorm van een lotusbloem. Allemaal net een beetje anders, allemaal in de mooiste tinten blauw waarbij de dikte van het glazuur de intensiteit bepaald. Van een perfecte grootte om soep, salades of desserts in te serveren.


Op het moment helaas niet meer te koop, de V&D had ze voor een tien euro per schaaltje. Een grotere versie die ik kocht bleek helaas een barst te hebben en dat was de laatste die ze hadden. Update November: V&D heeft ze weer!


Later vond ik dit blauwe bord wat er perfect bij lijkt te passen! Het lichtblauw in het bord is hetzelfde als de buitenkant van de schaaltjes en ook het glazuur lijkt dezelfde tint te hebben. Voor een paar euro bij de Albert Heijn, ook de laatst, anders had ik er zeker meer in mijn mandje gelegd. Nu is hij mooi te gebruiken voor het opdienen van stokbrood bij de soep, voor kaas en toastjes op verjaardagen en taart.


Weer iets moois voor mijn bescheiden verzameling. Die servieskast gaat een lust voor het oog worden! Ik heb al wat rondgekeken op Marktplaats maar de buffet en servieskasten die ik tot nu toe gezien heb zijn behoorlijk prijzig.

De Stockholm vitrinekast van IKEA vind ik erg mooi al is 350 euro een flink bedrag. Toch, zou hij niet schitterend zijn vol gekleurd servies?


2 opmerkingen: