24 januari 2014

A Box Of Memories

Hoe meer rommel in mijn huis hoe meer rommel in mijn hoofd. Daarom ben ik erg van het opruimen en soms heb ik zo'n bui waarin ik rigoureus met een vuilniszak door het huis loop en ongenadig een hele hoop zooi weggooi. Daarna voel ik me altijd innig tevreden.

Toch zijn er ook altijd een aantal spulletjes die zorgen voor twijfels. Ze hebben geen echte functie, zijn misschien niet echt mooi maar de herinneringen die eraan vast kleven zorgen ervoor dat ik ze elke keer toch bewaar en ze tot de volgende opruim bui in een laatje blijven liggen waar ze me toch eigenlijk irriteren. But no more! Ik bedacht dat als ik ze dan tóch ga bewaren dat ik ze net zo goed een echte eigen plek kan geven zodat ze toch netjes opgeruimd zijn. En toen ik dat eenmaal bedacht had was het zó geregeld...

Enter; twee simpele dozen van de HEMA.


Enter; een klein stempelsetje die de laatste tijd essentieel blijkt bij mijn kleine DIY projectjes.
Spullen erin en in een paar minuten KLAAR! Een fijne plek voor alle nostalgische spulletjes en iets moois om naar te kijken onderin de inbouwkast.
Ook een mooie manier denk ik om de hoeveelheid rommeltjes die je bewaart binnen de perken te houden. Als het niet meer in de doos past moet je gaan uitzoeken, heel simpel!
Ik heb een hele stapel papieren, brieven van vriendinnen op de basisschool, papieren van de eerste vakantie die ik zelf boekte en racetijden van een poosje waarin ik regelmatig kartte. Verder een stapel concerttickets, oude pasjes, een envelop met foto's die niet in mijn album horen maar wel wil bewaren. Ook een paar spulletjes. De spaarpot bijvoorbeeld kregen mijn ouders toen ze mijn eerste spaarrekening openden, de schelp vond ik op vakantie toen ik een jaar of 6-8 was en heb ik jaren op mijn bureautje gehad. Gulden muntjes. Medailles van mijn zwemdiploma. Een medaille van 'de 80 van de Langstraat' die ik één keer heb uitgelopen. Spullen die je gewoon niet weg doet.
Dorus is waarschijnlijk wat minder nostalgisch ingesteld aan de inhoud van zijn doos te zien maar heeft bijvoorbeeld een oud paspoort met gaten erin bewaard, aanstekers die hij als kind heeft verzameld, oude brillen, pasjes, horloge, zijn eerste stukje freeswerk en de uitnodiging voor de promotie van zijn broer. Ook allemaal leuke dingen om later nog eens terug te zien.
Het mooie is; als ik nu kleine rommeltjes met een herinnering tegenkom weet ik gelijk waar ik ze kan laten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten