8 januari 2014

Kunst uit ieder land

Op mijn tiende kocht ik mijn eerste (olieverf) schilderijtje van een stand vol prachtig werk tijdens een braderie in ons dorp. Een zeegezicht van een Italiaanse schilder. Mijn ouders kochten  toen ook een groter werk wat later op mijn kamer hing.

Op mijn twaalfde vond ik in Den Haag, waar ik toen woonde, ook een klein zeegezichtje. Ik denk van acrylverf. Toen besloot ik om ze te gaan sparen en nu doe ik mijn best uit ieder land waar ik op vakantie en iedere plaats waar ik woon een klein schilderijtje met water mee te nemen. Na een flink aantal maanden in de kast heb ik mijn kleine verzameling eindelijk opgehangen in de gang!


Een redelijk specifieke opdracht dus het is niet overal gelukt. Toch heb ik inmiddels een redelijk muurtje gevuld. Verder is het een goede reden om gewoon nog een keer terug te gaan ;)


Ik had geen zin om elf gaten te boren en dus heb ik gewoon betonhaken gebruikt die je met een hamer in een paar seconden vast kan tikken. Werkte perfect!


Dan nu tijd voor de schilderijtjes, zullen we een rondje?Noord-BrabantDit was de eerste die ik ooit kocht, in het dorp waar ik geboren ben. Het was gewoon een los doekje die ik na een paar jaar heb laten opspannen. Ik vind hem nog steeds erg mooi.Den Haag
Dit was het schilderijtje uit Den Haag en de tweede in de verzameling. Ik houd niet meer zo van de wat rommelige stijl maar vind de reflectie in het water wel erg mooi.


Italië - VenetiëDeze kocht ik in op mijn vijftiende in Venetië tijdens mijn eerste vakantie zonder ouders.


Frankrijk - ParijsHet jaar erop haalde ik deze pentekening met waterverf in Parijs bij een man die, gewoon op straat, de mooiste dingen stond te schilderen en ook een énorme verzameling bij had. Het was moeilijk om te kiezen!


Turkije - IstanboelNadat ik mijn diploma van de middelbare school had gehaald ging ik met mijn oom backpacken in Istanboel. Een mooi schilderijtje kon ik niet vinden maar ik maakte wel deze mooie foto tijdens een tochtje over de Bosporus. Fotografie is ook kunst, toch? Istanboel is een prachtige stad dus ik zal vast nog eens terug gaan!


DelftDorus woonde en studeerde in Delft toen wij elkaar ontmoetten dus deze heb ik er ook tussen gehangen. Er moet wel écht een nieuw lijstje om!


LangweerDorus gaat regelmatig zeilen in Friesland waar ook familie van hem woont en toen ik een weekendje mee ging vond ik deze schattige aquarel.


KroatiëAfgelopen zomer bleven we thuis en waren we aan het klussen maar de zomer daarvoor gingen we een weekje met mijn ouders mee naar Kroatië. We zaten vlak bij een klein haventje en daar heb ik dit doekje met olieverf op de kop getikt.


Italië - Lago MaggioreNa de week ik Kroatië reden Dorus en ik door naar het Lago Maggiore in Italië.
Dit is een luchtfoto van twee eilandjes met de ruïnes van 'Castelli di Cannero'. Blijkbaar woonden hier in de vijftiende eeuw vijf piraten die de gehele kust terroriseerden!
Niet echt kunst maar ik heb zulke goede herinneringen aan ons bezoekje... De eilandjes zijn 'officieel' niet voor toeristen bereikbaar (al waren ze het kasteel destijds aan het renoveren dus inmiddels wellicht wel)
maar wij móesten er naartoe! We wilden gaan zwemmen maar vonden aan de kant, helemaal overwoekerd met struiken, een oud bootje. Die hebben we schoongemaakt (en achteraf weer terug gelegd)  en toen zijn we naar het eilandje gepeddeld. Erg gaaf, het is zoveel leuker om een oud kasteeltje te bezoeken als er niet nog honderd andere toeristen rondlopen
Tussendoor ben ik nog met mijn ouders naar Tunesië geweest en met Dorus naar Tenerife maar van daar kwam ik met lege handen terug. In Rome vond ik iets heel moois maar daar werd mijn tas gejat waar hij in zat (met ook paspoort, rijbewijs, telefoon...) Ook moet Eindhoven er natuurlijk ook nog tussen, iets met de Dommel ofzo.
Tot zover mijn kunstcollectie. Ik ben benieuwd of de muur ooit tot het plafond vol komt! Ik heb nog een stukje te gaan maar voor mei is er een vlucht naar Barcelona geboekt; er wordt aan gewerkt!

2 opmerkingen:

  1. Peddelen? Peddelen!?!
    Ik kan mij nog herinneren dat ik als motor diende met mijn flippers achter dat bootje!! :P

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahahaha dat detail was ik even vergeten! Maar je hebt helemaal gelijk; jij zwemmen en ik lekker zitten en van het zonnetje genieten ;)

    BeantwoordenVerwijderen