8 augustus 2013

Zelfbeheersing En Het Gebrek Daaraan

Ken je dat? Iemand heeft een lusje uit zijn shirt steken en je moet jezelf inhouden niet door de tram te reiken om hem terug te stoppen. Je hebt een velletje langs je nagelriem en je wilt het eraf trekken ook al weet je dat het pijn doet en dat je beter een nagelknipper kan halen. Er zit een stuk behang los in je gang en je moét er gewoon aan trekken al moet je daarna de hele gang gaan doen.
Ik wel. En zeker als het dan zo makkelijk gaat dat je ineens tot boven toe kan trekken. Héérlijk!
Dus de gang was het volgende project. Ook wel nodig.. Loszittend behang, vieze oranje vloerbedekking en een niet te definiëren bruin/grijze kleur op het lagere deel van de muur.

Het behang ging er behoorlijk makkelijk af. Kleine restjes waren zo weg nadat we er met een natte warme doek overheen wreven en een plamuurmes in de aanval doet wonderen.
Wel jammer? Alle gaten eronder...
Alles wat grijs is, is gevuld. Tot zover het leuke deel. Nu de grootste frustratie ooit.

Ik had nog een emmer muurverf in gebroken wit staan (RAL 9010) maar die was al snel op. Dus haalde ik een nieuwe, dure emmer van Histor in dezelfde kleur. Ik ga het een keer zeggen. OH. MY. GOD. Wat een rotzooi! 2,5L. was even duur als de pot van 10L. die ik nog had staan van 'Perfection' en ik had er niets aan.


Goede verf.

Ten eerste was de verf zo dik dat het al snel leek alsof ik met een oude sok aan het schilderen was in plaats van met een kwast. Voor de randen heb ik er al snel een dun penseeltje bij gepakt omdat ik gewoon geen strakke lijnen meer kon trekken. Zo dik. En dan dekt het net zo goed als zure melk.


Geen goede verf.


Ik vind het normaal om met witte verf in één keer te dekken over lichtgrijze plamuur. Of over kleine kleurverschillen op een al witte muur. Maar nee. Ik heb echt álles twee keer moeten doen. Het is lastig goed op de foto te krijgen maar hieronder zie je wel waar vlekken doorschijnen onder de eerste laag.
Misschien is Histor een budget merk terwijl ik het niet wist. Voor de onderkant hebben we Flexa gebruikt en dat ging perfect. Overigens gebruikten we Flexa omdat de kleur van Histor, die we eerst wilden, bij twee verschillende bouwmarkten niet te krijgen was. Uiteindelijk hebben we van de witte kleur de volle 2,5 L. opgebruikt in alleen de gang. Van dezelfde hoeveelheid van Flexa is de helft nog over.

[/rant]

De kleuren. De gang is lang en smal en een ruimte lijkt het grootst wanneer de vloeren donker zijn, de muren lichter en het plafond wit. Dat wilde ik dus sowieso.

Verder sluit de gang aan op alle andere kamers van het huis dus is het fijn als hij een beetje neutraal is. In mijn oude studentenkamer lag nog een donkergrijze vloerbedekking en ik had nog verf in gebroken wit. Dus kozen we voor een mooie grijs die een paar tinten lichter is dan de vloerbedekking. Hij is van flexa creations in zijdemat dus met een lichte glans waardoor hij ook goed schoon te houden is.
Hij lijkt hier misschien redelijk licht maar in de waaier van deze kleurgroep is duidelijk te zien dat hij bij de wat donkerdere kleuren hoort.
Nu maar hopen dat het strak mooi staat bij de vloerbedekking! Check over een paar dagen voor de after-foto's!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten