27 augustus 2013

Design Recap - Part 2

Op mijn achttiende ging ik voor het eerst op kamers in Eindhoven waar ik zou gaan studeren. Aangezien ik de eerste was in mijn familie en ik alleen studentenhuizen had gezien in 'Hoe schoon is jou huis' verwachtte ik het ergste.

Mijn eerste kamer was 15m2 aan de rand van de stad en had praktisch een privétuin omdat mijn vijf huisgenoten er alleen in de zomer zaten. Helemaal niet slecht.

Mijn bureau stond richting het raam en ik had een hele lading vogelvoer opgehangen zodat ik tijdens het werken lekker naar alle vogeltjes kon kijken.
In de zomer voor ik op kamers ging had ik wel gewerkt maar het grootste deel van mijn gespaarde geld ging op aan borg, een nieuw bed en een nieuwe kledingkast. De rest heb ik echt op een budget moeten inrichten en veel spulletjes zijn ook meegenomen uit mijn oude kamer.
Toen ik erin kwam heb ik één felgroene muur donkerbruin geschilderd en de rest gelaten zoals het was. Het witte kastje haalde ik voor twee tientjes bij de Aldi en de leren stoel kreeg ik van mijn opa en oma toen ze verhuisden naar een kleiner huis.
De planken uit mijn oude kamer doen gewoon weer dienst als kast. Ik vond het behoorlijk gezellig ingericht, zeker voor het geld wat ik heb uitgegeven.
Het is ongelofelijk fijn om in een studentenhuis een eigen wastafel te hebben! Ik kan niet meer geloven dat al mijn kleren ooit in dat ene kledingrek hebben gepast. Hij komt uit de PORTIS serie van IKEA en kost veertig euro.
Dit is de enige kamer geweest waarbij ik genoeg ruimte had om het bed vrij in de ruimte te zetten zodat je er omheen kan lopen. Voelt zo volwassen :)
Het enige wat ik jammer vind is dat ik nooit meer een 'hoofdbord' heb geschilderd zoals hier. 

Toen ik deze post aan het schrijven was keek Dorus even mee en vroeg zich terecht vertwijfeld af wat voor foto's er in de map 'bedexperimenten' zouden zitten. De inhoud was niet zo spectaculair als de naam deed vermoeden; probeersels om op verschillende manieren mijn bed op te maken, maar toch werd ik keihard uitgelachen. Meer mensen doen dit toch zeker? Ik ben niet heel raar, toch? Toch..?!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten