18 augustus 2013

Eén Ruimte Klaar!

Na een week werk en een paar blaren op mijn vingers is er eindelijk een plek in huis behangloos en voorlopig 'af' te noemen.

Ik ben heel blij met de grijze verf, hij leek erg licht toen we hem erop smeerden maar droogde mooi op, een paar tinten lichter dan de vloerbedekking. (De kleur is ON.00.45 van Flexa Creations, wij hebben hem in zijdemat.)


Een kastje wat ik als keukenblokje had gebouwd voor mijn laatste studentenkamer staat nu in de gang. Hier bewaren we alle spullen in die je nodig kan hebben voor je de deur uit gaat; rugzakken en voor in de winter handschoenen en sjaals. In het bakje bovenop liggen sleutels en portemonnee's; zo slingeren ze niet door het hele huis en kun je ze altijd vinden als je snel weg moet. Post zoeken we bij de deur meteen uit en belangrijke dingen of dingen waar nog iets mee gedaan moet worden kunnen meteen op het whiteboard. Zo voorkom je een hoop rotzooi in huis. Ook schrijven we op het bord de boodschappen die we moeten halen.
Dit bord is het eerste wat je ziet als je binnenkomt en hebben we voor dertig euro gehaald bij de Expo. De buurvrouw wist wel even te melden dat we ons er dan ook echt aan moeten houden ;) Uiteindelijk wil ik graag meer leuke dingen/kunst ophangen in de gang, dus ik houd mijn ogen open voor spulletjes die ik er leuk bij vind passen.
Alle verwarmingsbuizen die de gang er eerst uit lieten zien als een kraakpand hebben we in dezelfde kleur als de muur geschilderd waardoor ze gelukkig veel minder opvallen. We hebben het gewoon met dunne laagjes muurverf gedaan wat een beetje een test is omdat de buizen natuurlijk wel warm worden als de verwarming aan staat. Als het de winter overleeft blijft het altijd zitten, aldus mijn vader. Hij vertelde overigens ook dat hij radiatoren en verwarmingsbuizen tot nu toe altijd met gewone lak heeft geschilderd in plaats van met ontzettend dure lak speciaal voor hete oppervlakte's en dat het altijd is blijven zitten!
Wat nog wel echt moet gebeuren is het schilderen van al het houtwerk, zoals hierboven wel te zien is. Alles in de gang, de twee slaapkamers en de badkamer is zo slecht dus dat wordt nog een flinke klus! De keuken is vlak voor wij erin kwamen geschilderd door de huisbaas, ervoor was alles fel groen. Wij hebben precies diezelfde kleur gekocht en daar willen we de rest van het huis ook graag mee doen. Het is een net iets lichtere kleur dan op de foto's van de gang.
Links is de nieuwe kleur en rechts de oude, die veel geler is. Voorlopig ga ik hier nog niet aan beginnen, ik moet even moed sparen. Misschien in de kerstvakantie of volgende zomer, hangt er vanaf hoe snel ik me er aan begin te irriteren. Ook al moeten er nog wel wat dingetjes gebeuren, het is een stuk beter dan waar we begonnen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten