14 augustus 2013

Een Goede Buur...

Mensen in een dorp kennen elkaar allemaal en mensen in een stad weten niet wie hun buren zijn. Toch? Tijdens het verhuizen spraken Dorus en ik al wat mensen uit de buurt die erg gezellig leken en wij besloten dat het toch wel erg fijn is om te weten wie er om je heen wonen. Dus toen we een beetje gesetteld waren deden we dit briefje door de brievenbus bij iedereen in onze portiek en de buren links naast ons:
We kregen leuke briefjes terug en verschillende buren kwamen even persoonlijk zeggen dat ze er zouden zijn.


We hebben het lekker 'low key' gehouden. Koffie, frisdrank, bier, een flesje witte wijn, wat lekkere hapjes en een taart ingeslagen. Wat speelgoed/kleurspullen voor de kinderen neer gelegd. En goed schoongemaakt. Uiteindelijk was bijna iedereen gekomen en zat het huis vol met volwassenen en een hele hoop kinderen. We kregen zelfs een paar mooie planten van onze lieve buren.
Een buurvrouw die we al wat vaker hadden gesproken vroegen we of we een koffiezetapparaat mochten lenen. Zelf drinken we geen koffie en dat was het enige wat we nog niet hadden. Pardoes kregen we deze van haar cadeau. Is dat niet ontzettend lief?
Het was erg gezellig! Sommige buren kenden elkaar al maar de meeste alleen van gezicht. Heel leuk om te weten wie er om je heen wonen, wat ze doen en hoelang iedereen er al woont. Er zijn drie gezinnetjes met twee jonge kinderen in ongeveer dezelfde leeftijden en drie vrouwen die alleen wonen. Iedereen vond het ontzettend leuk dat we dit hadden gedaan en om hun eigen buren te leren kennen. Het mooie is, vier dagen later werden we allemaal weer uitgenodigd bij andere buren omdat hun dochter één jaar zou worden.

Ik geloof het startschot van meer leuke activiteiten. Weer een paar dagen later hebben we bij een buurvrouw in de tuin gebarbecued. Iedereen nam wat vlees, drinken en iets van salade mee en we hebben heerlijk gegeten. Ik maakte een salade met tomaat, komkommer, ui, feta, rucola en een tuinkruidendressing, we namen worstjes mee en mijn kleine zalmhapjes waren ook een hit:
Zalm voor de barbecue

Maak van verschillende velletjes aluminiumfolie een bakje en giet er wat olijfolie in. 
Leg in elk bakje een stukje zalm, wat uitjes en verse Italiaanse kruiden.
Voeg wat zout en peper toe naar smaak en vouw dicht.
Deze kleine hapjes zijn op de barbecue in ongeveer zeven minuten klaar, als je een hele zalmmoot maakt voor bij het avondeten kun je deze ook 30min. in de oven doen op 180gr. celcius.

Albert Heijn heeft handige zakjes met kruiden voor in de vriezer, dan heb je altijd verse kruiden bij de hand. Ik gebruik ze ook vaak om vlees te kruiden.

De barbecue was erg gezellig en daar leerden we ook weer een gezinnetje kennen wat iets verderop in de straat woont. Al met al een groot succes om iedereen uit te nodigen, we werden verschillende keren bedankt omdat iedereen het zo leuk vond elkaar te leren kennen. Toen een buurvrouw aanbelde terwijl ik alleen ziek thuis was bood ze gelijk aan een kopje thee te maken. Een goede buur is beter dan een verre vriend. Ik kan iedereen aanraden de buurt uit te nodigen wanneer je ergens nieuw komt wonen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten