2 november 2015

Nieuwe visitekaartjes + review Vistaprint
Het eerste jaar waarin ik blogde vertelde ik daar niet zo vaak over. Ik deelde mijn posts wel gewoon met iedereen op Facebook maar in het echte leven had ik het er niet echt over. Ik wilde niet overkomen alsof ik reclame maakte voor mezelf of te hoge verwachtingen schepte. Nu, twee jaar later, ben ik er zo enthousiast over dat de kans groot is dat mijn blog ergens in een gesprek voorbij komt!

'Oh leuk! Hoe heet je blog dan? Iets met design en een budget? Kun je het even opschrijven?' Vervolgens is er dan natuurlijk nooit pen en papier bij de hand. Tijd voor visitekaartjes dus! Ik bestelde de mijne bij Vistaprint en vertel je graag wat ik daarvan vond.

Het BestelProces
Vistaprint maakt reclame met goedkope visitekaartjes vanaf €8,99 per honderd stuks. Je kunt tijdens het bestellen uit drie opties kiezen: gebruik een ontwerp van Vistaprint zelf, maak een visitekaartje met de site of upload een eigen ontwerp wat je gemaakt hebt in Photoshop.

Ik koos voor het laatste zodat ik alle aspecten van het ontwerp zelf kon bepalen. Hiervoor kun je van de site van Vistaprint een super handige tool downloaden (Klik onderaan de pagina op het Photoshop logo) die te openen is in PS zodat alle maten precies kloppen met de kaartjes die ze uiteindelijk uitprinten. Top!
Het uploaden van mijn ontwerp en het bestelproces verliep verder soepel. Ik vond het erg fijn dat ik nog een rendering te zien kreeg van mijn kaartje met een hand erbij, dat geeft je een goed idee van het eindresultaat. Ook het betalen ging heel soepel met iDeal. Wel vond ik het zelf bijzonder irritant dat ik zoveel reclame te zien kreeg tijdens het bestellen. Nee, ik wil geen pennen, mokken of T-shirts met mijn ontwerp, ik wil gewoon een kaartje!
Verzenden
In totaal vond ik dat er best wat bijkomende kosten waren. Bijvoorbeeld voor het drukken van de achterkant (dat wil toch iedereen?!) en de verzendkosten. Uiteindelijk was ik in totaal €16,97 kwijt. Toch heel wat meer dan waar reclame mee gemaakt werd!

Wel had ik mijn kaartjes binnen de afgesproken tijd van twee weken binnen en waren ze heel netjes verpakt!
De Kaartjes
Vind ik heel erg mooi geworden! Ik ben tevreden met de kwaliteit. Ze zijn van mooi stevig papier en zien er precies zo uit als ik ze ontworpen had, met de juiste kleuren en zonder onverwachte afsnijdingen. Daar hielp Vistaprint's Photoshop tooltje natuurlijk goed aan mee!
(Ter referenie, vorig jaar bestelde ik Kerstkaarten bij de HEMA en toen stond bij het eindresultaat mijn afbeelding ineens niet meer gecentreerd.)
Van erg dichtbij zie je wat pixels maar dat vind ik zeker niet storend. Ik ben erg blij met mijn kaartjes en heb er al verschillende uitgedeeld!


Conclusie
Mijn  visitekaartjes werden wat duurder dan ik had gedacht en de vele reclame waar je doorheen moet klikken voor je de bestelling definitief kan maken is vrij irritant.

Als ik nog een keer visitekaartjes nodig heb zou ik wel even rondkijken of ik ze kan vinden voor een betere prijs maar de kans is groot dat ik ze uiteindelijk toch weer bij Vista Print zal halen, alleen al vanwege het simpele bestelproces waarbij je veel mogelijkheden hebt om de kaartjes aan je eigen wensen aan te passen. Een aanrader dus!


10 opmerkingen:

 1. Woow, wat heb je je kaartjes mooi gemaakt, kei leuk design hebben ze! En twintig euro, tja, het is best duur denk ik, maar je hebt dan wel een hele lading waar je een poosje mee verder kunt. (:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die €20,- was een foutje, stond in rood omdat ik het exacte bedrag nog op moest zoeken maar in de tussentijd kwam de post al online maar het was dus €16,95. Wat ik op zich best redelijk vind. Denk niet dat ik alle honderd ook echt ooit uitgedeeld krijg!

   Verwijderen
 2. ik bestelde vroeger regelmatig wat bij vistaprint als ze acties hadden. Ik liet bijvoorbeeld wel eens postkaartjes maken van foto's. Maar ze zijn op een moment ineens veel en veel duurder geworden en sindsdien doe ik dat bijna nooit meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, ik heb nooit eerder iets bij Vista Print besteld, dus dat kan ik niet vergelijken! Vorig jaar heb ik wel bij hen gekeken voor Kerstkaarten maar toen vond ik de levertijd echt veel te lang.

   Verwijderen
 3. Fijn dat je dit zelf ook kan doen! Ik vind ze erg mooi geworden! XO

  p.s. leuke blog. Ik ga je direct volgen :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :) En wat leuk dat je me wilt volgen! Daar wordt ik echt heel blij van :)

   Verwijderen
 4. Leuk Ilse, ik heb in het verleden daar ook wel eens wat bij hun ontworpen, maar dan met hun format, werkte goed en was erg goedkoop. Dit is heel mooi en origineel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geen ilse@dutchdesignonabudget.nl?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt knap dat je dat zelf ontworpen hebt zeg! Ik vind je blog echt leuk, ik kwam hem net pas tegen via Google maar ik blijf aan het lezen!

  BeantwoordenVerwijderen