29 oktober 2015

10 dingen die elke doe-het-zelver herkent

Foto door Todd Quackenbush via Unsplash


Mensen vragen geregeld wanneer je huis nu eens af is.
Het antwoord is 'nooit'. En mocht dat onverhoopt toch gebeuren dan gaan we verhuizen.

Voor je nieuwe meubels of spullen koopt vraag je je altijd eerst af of je het ook zelf kunt maken.
Want waarom zou je meer betalen als je het ook zelf kunt? En misschien zelfs wel beter ook! Bovendien kun je je meubels dan precies aanpassen aan je eigen wensen en misschien zelfs wel inbouwen in het huis.

Het is niet moeilijk iets voor je verjaardag te bedenken.
Je krijgt namelijk het liefst gewoon gereedschap. Hoe meer gereedschap je hebt hoe meer projecten je kunt aanpakken! Jou maak je behoorlijk blij met scherpe beitels, een nieuwe cirkelzaag of een klopboor voor je verjaardag!

Je hebt nooit genoeg ruimte voor al je klusspullen.
Het nadeel van al dat nieuwe gereedschap is dat je in de loop van de tijd ben je verhuisd van een la, naar een kast, naar een schuur en nu wil je eigenlijk wel je eigen garage om in te kunnen werken. Laten we dan nog zwijgen over alle bouwmaterialen -gipsplaat, timmerhout, vloerdelen, blikken verf- die her en der over het huis verspreid zijn.

Wanneer er eens een professional komt helpen móet je gewoon over zijn schouder meekijken.
Jij bent niet het type dat de sleutel achterlaat en de rotzooi ontvlucht. Nee, je wilt precies zien hoe de stucadoor of tegelzetter zijn werk doet en stelt continu vragen. Zo kun je er nog eens wat van leren!


Foto door Austin Ban via Unsplash


Alles duurt altijd langer dan gepland.
Uit ervaring weet je dit inmiddels wel. Achter een strak behangetje kan een behoorlijk gehavende muur zitten, je moet halverwege toch weer naar de bouwmarkt... Je probeert er rekening mee te houden maar soms val je toch weer in de valkuil van 'even een wandje aanpakken.'

Je krijgt inmiddels vriendenkorting bij je dichtstbijzijnde bouwmarkt.
Over bouwmarkten gesproken, daar kennen ze je inmiddels bij je voornaam. Die vriendenkorting is helaas bij wijze van spreken maar je kunt er best elke keer naar blijven vragen.

IKEA meubels in elkaar zetten? Leuk!
Waar de helft van de populatie zucht en steunt na de aanschaf van een flink bouwpakket van de Zweedse woongigant zit jij opgewekt in de auto op weg naar huis! Die meubels in elkaar zetten is juist hardstikke leuk, een vrij simpele klus en snel resultaat. What's not to love? Bovendien vind jij het sowieso hardstikke interessant om te zien hoe meubels in elkaar zitten. Als vrienden een nieuwe eettafel hebben zit jij tijdens een etentje als snel met je hoofd onder tafel!

Als iemand gaat verhuizen wordt jij als eerste gebeld.
Diezelfde vrienden weten je ook meteen te vinden als er verhuisd en geklust moet worden. Je kunt bijna niet meer bijhouden aan hoeveel huizen jij al je bijdrage hebt geleverd. Meestal is dit leuk en heb je het er graag voor over maar soms vraag je je wel af wanneer je nu een keer weekend kan houden!

Het is fijn als mensen even bellen voor ze op visite komen.
Want het grootste deel van de tijd ben je met meer dan één project bezig en het zou zomaar eens kunnen dat je hele huis onder het stof zit of naar verf ruikt. Wat tijd om alles op orde te brengen is dus zeer gewenst!


Nog meer herkenbare dingen die ik gemist heb? Deel ze in de comments, ik hoor het graag!

3 opmerkingen:

  1. Ik denk dat ik ook wel zo'n typetje word dat later ook zo leergierig is op vlak van andere beroepen om je huis mooi te maken. (Ik heb gelukkig wel een papa die een held is in dat soort dingen.) En een huis is nooooit af. (:

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hield mijn eigen vader ook in gedachten bij het schrijven van bovenstaande! :)

      Verwijderen