2 oktober 2015

VITA EOS & IKEA PS

We hebben twee nieuwe lampen in onze slaapkamer!
Dorus brak in Juli zijn voet waardoor onze vakantie, kamperen in Italië, niet door ging. Als troostprijs gaf ik mezelf een designlamp cadeau. De Vita EOS mini, die echt al heel lang op mijn wishlist stond.

Ik wilde ook heel graag een nieuwe wandlamp bij het bed maar het duurde heel wat langer voor ik daar een geschikte kandidaat voor vond. Uiteindelijk slaagde ik, natuurlijk, op Marktplaats!
First things first. Dit verenbolletje kocht ik via de webshop gewoonstijl.nl, puur omdat het de eerste webshop was waar ik hem vond en waar verzenden gratis is. De lamp zelf kost €69,- en ik kocht er een koordset bij waardoor ik uitkwam op €78,95. De volgende dag had ik hem al binnen, inclusief lounge-doos voor Binkie.
Ik heb hem echt dezelfde dag nog in elkaar gezet en opgehangen in de slaapkamer! Dag lelijke ouderwetse plafoniere, hallo prachtige bos veren!


Een mooi wandlampje vinden was echter een stuk lastiger. Ga voor de lol eens op Marktplaats zoeken naar 'wandlamp'. Of op Bol. Of in Google. Echt, de meest lelijke exemplaren komen voorbij, en zo niet lelijk, dan wel heel duur. Ik was wel gecharmeerd van deze van Bloomingville maar Dorus vond hem niet mooi en hij wilde graag een lamp waarvan het licht niet direct in je ogen schijnt.

Dus ik deed maar gewoon waar ik goed in ben: wekelijks dezelfde zoekopdrachten intikken op Marktplaats en volhouden. Daar vond ik een tweedehands futuristisch lampje van een oude IKEA PS collectie. Met een mooie slanke en beweegbare arm waardoor je het licht precies kunt richten waar je het nodig hebt. Verkocht! Voor vijftien euro werd hij van mij!
Niet iedereens kopje thee denk ik maar ik (en Dorus, niet geheel onbelangrijk) zijn er heel erg blij mee! En de staande Ranarp van IKEA die we het laatste jaar 'geleend' hadden als nachtlampje kan nu eindelijk terug naar zijn plekje naast de bank. Kunnen we daar ook weer eens een boekje lezen.

4 opmerkingen:

 1. Haha, Binkie zijn lounge doos, geweldig zeg! En zo'n lamp is ook een investering lijkt me. (: Hij ziet er kei mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heeeeel tof, ik wil de Vita Conia hebben voor in de huiskamer <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die vind ik ook heel mooi inderdaad! Vooral als staande lamp, dan lijkt het net een lotus bloem :)

   Verwijderen