4 oktober 2015

Søstrene Grene in Den Haag

Ik zou vandaag naar de woonbeurs gaan in Amsterdam. Alleen ben ik best wel weer een beetje moe en ik voelde vanmorgen aan mijn lijf dat ik er echt niet blij van zou worden om daar een dag rond te lopen. In plaats daarvan maar even naar de stad dacht ik, ben ik er toch even uit. Goed idee, want daar zag ik ineens dat er een nieuwe winkel geopend was!
Søstrene Grene was echt zo'n leuke verassing! Ik had er nog nooit eerder van gehoord maar blijkbaar hebben ze al langer een vestiging in Groningen. Anyways, Søstrene Grene heeft dus heel erg veel leuke woonspulletjes. Ik watertandde al toen ik naar binnen liep en verwachtte flinke prijskaartjes maar dat viel dus echt énorm mee!
Hierboven een stukje van de etalage. Ik vind de quilt echt geweldig en ik ben ook fan van de (in het echt) goudkleurige vaasjes en kandelaar.

Dit is het eerste wat je ziet als je de winkel binnenkomt en dat gaat dan nog best een aantal vierkante meters zo door! Ze verkopen veel woonspullen en woonaccessoires, wat DIY benodigdheden en kinderspeelgoed en verder ook erg veel mooie keukenspullen. Ik ben fan!

Ik heb verder geen foto's gemaakt maar ik ga hier zeker vaak terugkomen en wil graag eens wat meer van deze winkel delen! Tot die tijd is er ook veel leuks te zien op hun Facebook en Instagram pagina, zoals DIY filmpjes met spullen uit de winkel. Leuk dat ik vandaag op deze manier toch even met wonen bezig kon zijn :) Natuurlijk heb ik ook wat gekocht!
Helemaal passend bij de kleine marmer verzameling die ik de laatste tijd aan het aanleggen ben! Vier marmeren onderzetters voor €2,79 p.st. en twee marmeren kaarsenhouders á €2,98. Zo blij mee!

Overigens was dit niet het enige wat ik mee naar huis sleepte. Mocht je het interessant vinden, dit kocht ik bij de Action voor totaal €2,10.
Een woonketting met blank houten kraaltjes en een post-it setje voor Dorus. Bij de HEMA vond ik ook weer wat leuke spulletjes!
Héél mooi inpakpapier en inpakfolie, hele schattige kleine servetjes, kaarsen voor in de nieuwe marmeren kaarsenhouders, een kookwekker en een blikje vol leuke vragen op kaarten. Leuk om samen te beantwoorden met je gasten na een etentje! Ik was hier €18,10 kwijt.

Uiteindelijk werd het best een emotioneel dagje trouwens, dat moet ik toch ook even ergens kwijt. Tegen het einde mijn shoptripje kwam Dorus ook naar de stad en wilden we even wat gaan eten bij de La Place. Daar werden we op z'n zachtst gezegd niet erg goed geholpen waardoor ik uiteindelijk, mede door de vermoeidheid, mijn tranen niet meer binnen kon houden. Gelukkig namen Dorus en vele andere klanten het voor me op maar ik schaamde me wel behoorlijk.

Nadat we dan uiteindelijk wat gegeten hadden en ik wat gekalmeerd was liepen we naar de uitgang. Ik zag haar al van verre staan: een meisje van nog geen drie jaar, alleen, tegen een van de alarmpoortjes aan gedrukt en geen volwassene in de buurt die op haar leek te letten. Toen ik in dichterbij was bleef ik nog even staan kijken of ze bij iemand hoorde terwijl de mensenmassa zich ondertussen langs haar heen wurmde. Ik zag echt niemand, ging naar haar toe, knielde naast haar neer en vroeg of ze haar papa en mama kwijt was. Ja dus. Ze wilde ze graag met mij gaan zoeken en toen ik haar optilde klemde ze zich helemaal tegen me aan. Gelukkig vonden we papa na een minuutje of vijf weer terug (met behulp van de winkelmedewerkers). Eind goed al goed, maar toch blijft dat beeld van dat kleine meisje alleen terwijl niemand naar haar omkijkt erg bij me. Ik moet er niet aan denken dat dit bij mijn eigen oppaskindjes gebeurd en dat ze dan door iedereen genegeerd worden. Ik ga echt nóg beter op ze letten..

3 opmerkingen:

  1. Jammer dat Groningen zo ver weg is. Het ziet er superleuk uit zeg. Misschien toch een keertje afreizen naar het hoge Noorden, haha.

    BeantwoordenVerwijderen