19 oktober 2015

Interieur TAG

Een TAG over wonen / interieur? Deal! Ik vond deze op de blog van Milou van Thuis Bij Milou en vulde hem meteen in!

Mijn favoriete items in huis zijn...
Vooral alle spullen die 'oud' zijn en echt karakter hebben. Mijn vintage okergele schaarlamp, oude rode dekenkist, koffiemolen, een sigarenmal uit 1934, de gebutste metalen kisten die in de slaapkamer staan... Maar van deze dingen ben ik nog het meest blij met het antieke houten paard wat we in 2014 op de paasmarkt op de kop tikten.  Maar ik ben ook erg blij met de kunst die we in huis hebben, en alle planten!Ik zou het liefst nog willen aanschaffen...
Twee IKEA Raskög kastjes om boven elkaar te hangen in de badkamer. Ik heb nu twee hele lelijke roze plastic kratten op de wasmachine staan vol met verzorgingsproducten en die zou ik graag hierin kwijt willen. Met bovenop de handdoeken en een nepplantje, en het wasmiddel in mooie glazen flessen kan het denk ik erg leuk worden!

Onze werkkamer heeft nog steeds geen bureaustoel! Daar zou ik graag een mooie DSW chair willen. Wel een neppe ben ik bang. Niet dat ik geen echte wil maar die zijn voor mij nu niet te betalen.

Verder vind ik slat benches als salontafel echt geweldig maar ik heb ze in Nederland nog nergens gezien.

Of mocht ik hier maar één item noemen?
(Ik vind dala paardjes ook heel cool. En de Eames housebird.)
(Maar ik ben heel tevreden hoor.)
Als ik onbeperkt spullen mag kopen voor mijn huis dan doe ik dat bij...
Dat is niet zo moeilijk! Uiteraard zou ik dan zo'n beetje elk meubelstuk in huis vervangen door spullen van Vitra!


Foto van vitra.com

Ik verschil (niet) heel erg van smaak met mijn partner
Niet echt nee! Dorus heeft niet een heel uitgesproken smaak of woonstijl en geeft mij behoorlijk de vrije hand als het op interieur aankomt. Daar staat tegenover dat hij veto-recht heeft. Ik vind het heel belangrijk dat we ons huis allebei mooi vinden. Dus als Dorus iets niet mooi vind gebeurt het ook gewoon niet, geen discussie. Ik zou het ook verschrikkelijk vinden om iets in huis te hebben staan waarbij ik, elke keer als ik er naar kijk, moet denken 'bah wat lelijk'.

Hij maakt overigens niet vaak gebruik van zijn veto recht, want gelukkig is hij over het algemeen juist heel enthousiast over mijn ideeën! En mag ik hier even van het moment gebruik maken om Dorus' beste (woon)eigenschap te prijzen? Wat ben ik ON-GE-LOFELIJK blij dat hij niet persé zo'n enorme TV in huis wil! Of wat nog erger zou zijn: zo'n enorme boxenset. Ik zou gaan huilen elke keer als ik die zag staan.


Dorus' favoriete item is de wereldkaart in de eetkamer.

Dit item zou ik het liefst zo snel mogelijk weg willen doen
Geen! Want dan zou ik het doen namelijk!

Mijn favoriete plek in huis is...
De woonkamer. Die is op het moment echt hélemaal af volgens mijn smaak. Een mooie combinatie van strakke lijnen, oude spullen en een beetje boho.


Het  rode vloerkleed komt weer terug, die wordt toevallig schoon gemaakt.

Een accessoire dat echt typisch 'Ilse' is...
Heeft warme kleuren, is oud met een verhaal en is van eerlijke materialen als wol, leer, hout of aardewerk.
Ik tag...
Twee bloggers die ik allebei al lang volg! Ik vind het erg leuk om andere woonbloggers te vinden die ook veel over hun éigen huis en interieur bloggen. Gemma van Live Love Home en Nikki van Very Fine House. Ben benieuwd wat zij in zouden vullen!

3 opmerkingen:

 1. Ik ben ook dol op inrichting en woonideeën en woon lifestyle. Ik heb een tijdje geleden nog wat geplaatst over mijn favoriete blogspot in mijn huis. Zal deze week weer wat posten. Ben benieuwd naar je mening op deze posthttp://www.fashionme.nu/?p=730

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je mijn tag hebt ingevuld! Echt heel anders dan hoe ik hem heb ingevuld en daarom zo leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond hem ook bijzonder leuk bedacht! :) Ik vind het ook heel leuk om de verschillende antwoorden te lezen! Die van Nikki staat nu ook online!

   Verwijderen