30 november 2015

DIY | Gouden herfst
Dit is zo'n heerlijk simpele DIY waarbij je maar weinig spullen nodig hebt, je even lekker kunt knutselen en vervolgens ook ├ęcht nog wat leuks in huis hebt ook! 

Ik kwam op het idee doordat Eva uit het boek 'De vrouw die een jaar in bed ging liggen' voor Kerst Kaardebollen goud spuit. Nu is Kerst nog even een klein poosje weg en had ons tuincentrum geen kaardebollen dus besloot ik wat mooie herfstbladeren te verzamelen.
De eerste lading legde ik te drogen op de kachel en dat was niet zo slim want de volgende dag waren ze helemaal opgekruld. Twee nachtjes tussen een boek werkte prima!

Daarna heb ik ze goud gespoten met een spuitbus van Rustoleum maar dat was een hele witte kleur goud en zag er maar gek uit.
Acrylverf gaf echter precies het resultaat wat ik in gedachten had!
Ik had deze tube al maar nieuw zijn ze zo'n acht euro en te koop bij elke hobby/schilder winkel. Ik gebruikte 'donkergoud'.
Tijdens het schilderen vond ik de krant zo leuk worden dat ik nog een idee kreeg! 
Ik tapete een papier vast aan de tafel, legde er een blad op en schilderde de omtrek, ook met goudverf.
Ain't that cute? Door de tape droogt het papier weer zoveel mogelijk glad op! In een lijstje doen, blaadjes ophangen met goud&glitter tape (Hema) en je hebt zo ineens weer een leuk, herfstig hoekje in huis!
Ook leuk met de bessentakjes die er nog steeds super uitzien!
Wat kaarsen en kerstlampjes erbij en dan is het ook 's avonds erg sfeervol. Wat mij betreft kan dit zo mee tot Kerst maar misschien dat ik in de tussentijds nog wat leuks met herfstbladeren ga doen, ik heb nu de smaak te pakken!


2 opmerkingen: