28 januari 2015

Le toilet: il est prêt!

Zestien September. De datum waarop ik voor het laatst, na aanvankelijk een flinke post-serie, over ons toilet schreef. Nou, hij is af hoor!

Het probleem was dat we niet zo goed wisten wat we met de vloer aan moesten. Of eigenlijk wisten we wel wat we wilden, gewoon tegels, we wisten alleen niet hoe we dat een beetje kosten efficiënt konden aanpakken. En daarom leefden we gewoon weer een paar maanden verder met houten planken in een bijna klaar toilet.

Toen kwamen onze voormalige bovenburen / nu onderburen op de koffie. Zij hadden ooit hele mooie tegels gekocht om het toilet boven op te knappen maar nu ze toh verhuisd waren was het niet meer nodig. Wij mochten ze gratis hebben! We hadden nog tegellijm over en donker voegmiddel wat we eerst wilden gebruiken voor de wanden en dus werd mijn vader weer opgetrommeld om te komen helpen.
Over de bestaande vloerdelen konden we niet tegelen. Dit kun je oplossen door zwaluwstaartplaten te leggen en hier beton op te storten maar dat vonden we nogal een gedoe en bovendien zou de vloer dan een stuk hoger komen te liggen. Wij hebben alle vloerplanken eruit gehaald en een dikke plaat triplex stevig vast geschroefd. Als je hem goed recht legt en ondersteunt kun je hier prima overheen tegelen. Op de foto hierboven is mijn vader een extra dwarsbalk aan het maken voor de triplex plaat.
Het waren erg grote tegels dusveel minder snijwerk dan de eerste keer tegelen hierbinnen. Wel waren sommige afvalsplinters echt vlijmscherp dus we moesten goed oppassen.
En dan nu het resultaat!
Tadaa! Is het niet mooi geworden? Nog even ter referentie hoe het eruit zag voor we begonnen en hoe het eruit zag toen we net bezig waren. Je herkent het niet meer terug!


Ik ben blij dat we een poosje hebben gewacht met een oplossing voor de vloer, want ik vind deze grote grijze tegels het geheel helemaal af maken.


Aan de bovenkant is er ook wat toegevoegd. Het nieuwe plafond en de sierlijsten liet ik al eerder zien maar nu hangt er ook een nieuwe lamp.
Een simpele en lekker ouderwetse glazen plafoniere. Ik zag hem bij mijn Oma hangen en toen ik zei dat ik hem zo mooi vond mocht ik hem zo meenemen!
Ik ben ook heel blij dat we eraan gedacht hebben planken boven het toilet in te bouwen toen we toch bezig waren met framen en gipsplaat. Ik kan er handige en mooie dingen op kwijt die echt extra sfeer geven.
De melkfles-vazen komen bij IKEA vandaan en kosten maar €2,49 per stuk. De ingelijste foto vond ik al heel lang en kreeg ik voor mijn verjaardag van mijn ouders. Je kunt hem kopen via junique.com.


De schoenleest kwam al eerder voorbij en het rieten mandje was een DIY van een paar maandjes terug en onttrekt de, ahem, vrouwelijke producten, aan het zicht.
Ik heb ook best wel lang gezocht naar bijzonder handdoekjes maar dat lukte niet en dus heb ik simpele van de HEMA gekocht en er zelf een lusje aan genaaid zodat ik ze ook op kan hangen.


Kortom, het is nu dan eindelijk écht klaar. En zo concluderen we dan eindelijk maanden klussen aan het kleinste hokje van het huis! Ik ben er in ieder geval heel erg tevreden over en super blij mee.

Wil je lezen over alles wat vooraf ging aan deze transformatie? Hier nog even alle posts op een rijtje:

2 opmerkingen:

  1. Wat is het mooi geworden! Het toilet is ook het eerst volgende wat wij gaan opknappen thuis. Wij wonen nu bijna een jaar in ons klushuis. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! Het is verbazingwekkend hoeveel werk je kan hebben aan zo'n klein hokje, maar het is wel lekker budget vriendelijk omdat je relatief weinig materiaal nodig hebt. Succes!

      Verwijderen