24 januari 2015

Blog crush: Manhattan Nest

Als je Daniel Kanter nog niet kent ga ik je nu een gróót plezier doen. En als je hem wel kent kun je het alleen maar met me eens zijn. Zijn blog Manhattan Nest is namelijk DE BESTE woon / DIY / Home Improvement blog die er is. Punt.


Foto  Manhattan Nest, Woonkamer Appartement


Daniel begon met bloggen tijdens zijn studie toen hij zijn eerste appartement in Manhattan trok en tegen de tijd dat hij in zijn tweede New Yorkse appartement belandde (de woonkamer hiervan zie je hierboven) kwam ik via via al af en toe op zijn blog terecht.


Foto Manhattan Nest, Woonkamer Appartement

En toen kochten hij en zijn vriend Max een 100+ jaar oud huis in Kingston, een stadje 2 uur rijden van New York en was ik HOOKED. Want echt, ze maken er een paleisje van. Ik ben helemaal weg van de keuken die ze hebben gerealiseerd. Zwarte onderkastjes, witte subway tegeltjes en kleine ronde deurknopjes.


Foto Manhattan Nest, Keuken Kingston Huis

Maar niet alleen is de keuken mooi; het is een totále transformatie als je kijkt naar hoe hij er eerst uitzag. Serieus, klik maar eens op de foto hieronder en boven dan ga je meteen naar de post waar ook de 'before' foto's staan.


Foto Manhattan Nest, Keuken Kingston huis

Maar goed, er zijn meer bloggers die leuk kunnen inrichten. Daniel heeft echter ook wat ik noem: mad skills. Bijna alles doet hij zelf en, wat ik heel erg kan waarderen, hij doet het ook grondig en meteen helemaal goed. Ik heb iemand ooit horen zeggen: 'Het vervelendste aan doe-het-zelven is wanneer je voor de tweede keer moet gaan werken aan iets waar je de eerste keer te lui voor was om het meteen goed te doen.' Daar heeft Daniel geen last van en het is ook ontzettend leuk en leerzaam om te zien hoe hij alles doet.


Foto's Manhattan Nest, Kantoortje Kingston Huis

Ook Dorus, die verder geen enkele blog leest, is fan. Wanneer er een nieuwe post is zijn we allebei meteen helemaal blij en lezen we hem samen. Nog niet overtuigd? Dit is wat hij te zeggen had over de schets die in de nieuwe eetkamer boven de radiator hangt:

"Max and I found the figure drawing at an antiques store for $40 a while ago. I sort of forgot about him but then I was hunting around for something to hang over the radiator and out he came. Nothing says “Welcome to Gay Gardens!” like a strange naked man on the wall while you’re eating dinner, am I right?" 

That's just hilarious.


Foto Manhattan Nest, Eetkamer Kingston Huis

Ik heb het idee dat ik de laatste tijd best wel beïnvloed wordt door deze blog. Ik neig steeds wat meer naar een iets minimalistischer aanpak. Minder frutsels, rustiger kleuren en waar ik eerder bij blank hout al snel de beits te voorschijn haalde zal ik het nu eerder blank laten. En die zwarte deuren! Zijn ze niet schitterend? Wij hebben tien deuren in een van zichzelf al redelijk donkere gang dus bij ons is het niet zo'n goed idee. Maar het is zo mooi!


Foto Manhattan Nest, Woonkamer Kingston Huis

Het mooie is, een paar maanden terug kocht hij een tweede huisje in Kingston, 'The Bluestone Cottage', om op te knappen. Met andere woorden: nog meer gave posts, DIY's en prachtige kamers. Ik kan niet wachten om te zien wat hij ervan maakt. Ik zou zeggen; ga naar zijn blog om er meer over te lezen. Reken er wel op dat je er een paar uurtjes blijft rondhangen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten