29 juli 2014

Le Toilet; Slopen Wat We Hebben

Dorus en ik hadden wat problemen met hoe ons toilet eruit zag op het moment dat we in ons huis kwamen wonen. Namelijk:

#1 Het plafond was van plastic schrootjes.
#2 De tegels zaten schots en scheef op de muur, zaten soms los en waren erg beschadigd.


#3 De afvoer van het wastafeltje lekte behoorlijk.
#4 Alle nieuwe leidingen liepen voor de tegels langs i.p.v. in de muur áchter de tegels.

#5 Er zat een soort houten geval in de hoek waarvan we geen idee hadden waar het voor diende.
Een make over van een sanitaire ruimte is zeker iets waar ik normaal gesproken niet zo snel aan zou durven beginnen. Maar gezien de staat van deze ruimte was het echt zo'n gevalletje 'lelijker kan het toch niet worden' en wetende dat mijn vader wel wat loodgietersklusjes kan uitvoeren zijn we er maar gewoon aan begonnen.
Dorus is begonnen met het losschroeven van de houten stellage in de hoek. Er bleken twee lagen hout te zitten die een rioleringsbuis aan het zicht onttrok.
Alles zat behoorlijk goed vast met dotten pur en dus was het best nog een klus om los te krijgen.
De schrootjes op het plafond zaten met nietjes vast en waren zó weg. Er lag nog een dooie muis bovenop die bijna op mijn hoofd viel; ieuw! (Gelukkig hebben wij geen muizen vanwege Binkie!)

De tegeltjes op de wand vielen al van de muren en waren heel makkelijk met een schroevendraaier te verwijderen.


Hier zijn we ongeveer halverwege. Nadat we alle tegeltjes hadden weggestoken kostte het nog veel tijd om alle cementstukken die je hieronder goed kan zien weg te bikken.
Uiteindelijk hebben we de muren schoon gehakt tot op de gemetselde muur. Tegen die tijd waren we ongeveer drie flinke bananendozen met puin verder!


Daarna hebben we de vloer opengemaakt zodat we mijn vader foto's konden sturen van de huidige leiding situatie en hij in kon schatten wat voor gereedschap e.d. hij nodig zou hebben.
We hebben de leidingen met whiteboard markers een kleurtje gegeven zodat ze goed te volgen zijn. De rode leiding is toevoer voor de wastafel en de groene is toevoer voor de stortbak; deze moesten allebei in de muur weggewerkt worden zodat we daar later overheen konden tegelen. (De kleurloze komt van de watermeter en de blauwe leiding gaat naar de badkamer.)
De áfvoer van de wastafel echter was nog een oude loden pijp maar zat vol met gaten. Die moest dus vervangen worden maar uiteindelijk weer worden aangesloten op de loden afvoer van het toilet. Dat was nog een uitdaging. Uiteindelijk is het lekkende deel vervangen door kunststof welke we op het lood hebben aangesloten door deze wat 'op te trompen' oftewel uit te rekken zodat de nieuwe kunststof pijp erin past.

Wat mijn vader allemaal gedaan heeft behalve het stof opvegen na afloop laat ik je de volgende keer zien. In ieder geval ziet het er al een heel stuk beter uit!
Is het geen lieverd dat hij ook nog even schoonmaakt voor me? Hartjes voor mijn papa!

7 opmerkingen:

  1. haha! wie had dat gedacht! kees die ons huisje schoonmaakt op zijn knietjes xD

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zorg zaterdag maar dat je thuis bent, dan kun jij ook eens laten zien dat je kunt schoonmaken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als je nog een gaat slopen moet je even bellen! Ik heb hier nog een kangoo waarmee je 5 minuten alle tegels én cement van de muur af hebt :)

    BeantwoordenVerwijderen