7 juli 2014

Another Blogging Tag

Inmiddels blog ik al een héél jáár en zo'n verjaardag is een mooi moment om eens even terug én vooruit te kijken. Want wat vind ik nu eigenlijk van al dat geblog en wat zijn mijn plannen voor de toekomst? 'Another Blogging Tag' gaat hierover en dus besloot ik er een kopje thee bij te pakken en hem in te vullen. So here goes!

Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden?

Een heleboel! Ik wil graag een 'housetour pagina' maken, alle posts indelen in handige categorieën zoals ik met klussen en DIY heb gedaan, ik wil graag meer HTML leren en fancy sidebar dingetjes kunnen maken... Misschien zelfs een eigen domeinnaam!

Wat ik echt wil houden is mijn vrijheid en plezier in het bloggen. Ik wil mezelf geen druk opleggen om persé elke dag iets te posten of om alles er perfect uit te laten zien. Er zijn al genoeg dingen die 'moeten'. Als ik eens een maandje wat minder zin heb, dan heb ik wat minder zin. Het moet vooral leuk blijven en hopelijk is mijn enthousiasme dan ook te merken.


Doe je alles voor je blog alleen?

Het echte 'blogwerk' zoals foto's bewerken, de website bijhouden en artikelen schrijven wel. Het klussen in huis, waar ik ook veel over schrijf, doen Dorus en ik natuurlijk samen. Soms maakt hij zelf foto's van waar hij mee bezig is, dan hoef ik niet elke tien minuten aan te komen rennen met de camera.


Welk cijfer zou je je eigen blog geven?

Hmmm, deze ga ik lekker overslaan. In ieder geval een voldoende! Ik ben wel tevreden maar ook kritisch en het kan altijd beter. Gelukkig cringe ik niet als ik oude posts terug zie maar ik hoop wel dat ze steeds beter blijven worden en ik denk dat er ook zeker nog wel ruimte is om te groeien ;)

Er lijkt soms een beetje een taboe te liggen op negatief commentaar geven. Natuurlijk heb je als blogger niets aan 'dit is helemaal k*t' maar verder zou ik juist gráág meer feedback willen! Complimentjes zijn altijd leuk maar met kritiek kun je jezelf verbeteren. Dus heeft er nog iemand iets te zeiken? Kom maar op!
Verdien je geld met bloggen?

Nauwelijks. Ik heb advertenties van Google Adsense. Van Google mag ik niet laten weten hoeveel ik ermee verdien maar laten we het erop houden dat het niet echt noemenswaardig is.

Ik weet wel dat er mensen zijn die heel erg anti-geld-verdienen-met-bloggen zijn. Als ik niets zou verdienen met bloggen zou ik het gewoon ook doen. Sterker nog; het eerste halfjaar had ik niet eens advertenties. Maar, als ik zie hoeveel uur ik per week in mijn blog steek vind ik er helemaal niets mis mee om daar ook iets mee te verdienen. Wie weet helpt het uiteindelijk om meer give-away's te kunnen doen, of om een mooie lay-out te kunnen laten maken of om materialen mee te kopen die we kunnen gebruiken om te klussen waar ik dan ook weer over kan bloggen. Wie weet kan het op den duur helpen mijn blog te laten groeien. In ieder geval zou alles wat ik ermee verdien weer terug de blog in gaan.

Ik heb (nog) nooit advertorials geschreven en ik twijfel ook of ik dat zou willen doen. Als ik dat al zou doen zou ik het er heel duidelijk bij zetten en ik zou zelf willen bepalen wat ik zou schrijven. En het zou al zeker niet voor een of andere intiemgel zijn maar alleen voor iets wat bij mijn blog past en waarvan ik denk dat lezers er iets aan hebben.


Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen? 

Tijdens het klussen steeds moeten stoppen om foto's te maken. 

Waardoor blijf jij hangen op een blog en wanneer klik je weg?

Ik hou ervan als een blog persoonlijk is. Dat je het idee hebt dat je de blogger een beetje leert kennen en dan ook terugkomt om te zien hoe het met diegene gaat. Verder blijf ik bij echte woon en DIY blogs met mooie foto's ook vaak hangen omdat dat nu eenmaal mijn grote interesse hebben.

Ik klik weg bij blogs die alleen maar andere foto's van internet hergebruiken in posts, zeker als het foto's zijn van lage kwaliteit die heel groot worden weergegeven. En als er dan niet eens een bron bij staat. Ik klik ook weg bij blogs met veel advertorials. Of die vol staan met 'Outfit of the Day' die verder helemaal niet bijzonder zijn. 


Heb je mensen leren kennen door het bloggen? Zo ja, wie bijvoorbeeld?

Ja, ééntje! Dorus en ik hebben laatst een loveshoot gehad met Aline van paperboats.nl


Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog?

Ik voeg graag een persoonlijk tintje aan mijn blogposts toe maar zal maar zelden een hele post schrijven met mezelf als hoofdonderwerp. Persoonlijkheid in een blog vind ik vrij essentieel om hem interessant te houden maar ook wel moeilijk. Het gaat met niemand altijd goed maar je gaat ook niet al je vuile was buiten hangen. Op een blog komen dan alle leuke dingen voorbij waardoor je leven voor de buitenwereld misschien heel mooi lijkt terwijl dat niet altijd zo hoeft te zijn.

Ik let er sowieso op dat ik mijn adres niet deel, geen foto's van andere mensen tenzij ik specifiek toestemming heb, nooit foto's van kinderen en geen drama, zeker niet als daar anderen bij betrokken zouden zijn. Verder is het gewoon een beetje afwegen.

Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen, volgens jou? Wanneer zou je stoppen?

Ik ga sowieso door met bloggen tot ons huis af is. Daar is het ook een beetje om begonnen, het documenteren van al het gebeuren in een soort online dagboek. Daarna zou het me heel leuk lijken (maar dit is echt toekomstmuziek!) om andere mensen te helpen hun huis in te richten, op een budget en voor een hele redelijke prijs, en daar dan over te bloggen. Volgende week ga ik trouwens helpen met het schilderen en inrichten van een kinderkamer voor een heel speciaal meisje die haar eerste eigen kamer krijgt!


Zou je je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro?

Als ik alle tekst en foto's voor mezelf zou kunnen houden / uitprinten wel, want sommige posts zijn mij toch wel dierbaar. Ja sorry, maar 50.000 is gewoon grofweg 6 jaar gratis huur! 


Welke dingen gebruik je om te bloggen?

Mijn telefoon, laptop en Nikon D3000, Photoshop, Illustrator en een notebook om alle ideeën in bij te houden
2 opmerkingen:

 1. Aangezien je zelf geen cijfer aan je blog hebt gegeven :P doe ik het wel: een 9!
  Mooie foto's, leuk geschreven!
  Ik zocht alleen een maand kalender van 2014 (en snap nog steeds niet dat Word, waar ik voor betaal, dit niet heeft).
  Ik ben een uur geleden op jouw blog gestuiterd en hang er nog steeds.
  Het leest gewoon lekker weg en je foto's zijn echt mooi!

  Pagina opgeslagen en zal m delen op mn FB ;)

  Bedankt voor je DIY zitten hele leuke bruikbare ideeën tussen voor mij.

  Groetjes Pearl Adely

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geweldig leuk om te lezen, you just made my day! ;) Bedankt voor het delen en uiteraard ga ik graag door met leuke DIY's bedenken ;)

   Verwijderen