9 maart 2014

Organisatie | Aanpakken die rommel la!

rommel lade opruimen


Ik hou ontzettend van een georganiseerd en opgeruimd huis, waardoor één lade in het dressoir waar we alle kantoorspulletjes bewaren mij tot waanzin dreef. Moet je aanleg voor hebben ;)
Hoe netjes ik alles ook op probeerde op te stapelen en bij elkaar te bewaren, elke keer als de la open en dicht ging lag alles weer door elkaar. Hoog tijd om er iets aan te doen!

Ik begon met uitzoeken wat er allemaal écht in deze la thuishoorde en het ordenen van de rest.
Ik heb geprobeerd verschillende stapels en clusters te maken, deze oude spelletjesdoos had ik namelijk speciaal bewaard om als ladeverdeler te gaan gebruiken.
Het maken van deze kartonnen bakjes is een mooi klusje om te doen terwijl je TV of een filmpje kijkt omdat je het zittend kan doen zonder er al teveel bij na te denken.

Nadat ik alles in stapeltjes had verdeeld wist ik precies hoe groot elk bakje moest worden en was het een kwestie van meten en aftekenen. Vervolgens heb ik de randen met een stanleymesje uitgesneden.
Als ze los komen zijn de randjes een beetje ruw dus daar heb ik een fijn schuurpapiertje -korrel 150- overheen gehaald.
DIY ladeverdeler


Nadat alle bakjes waren uitgesneden werd het tijd voor een kleurtje. Ik gebruikte rode acrylverf van Amsterdam All Acrylics, twee lagen waren genoeg om zelfs de print aan de buitenkant te dekken.


ladeverdeler maken


ladeverdeler zelf maken


Op het laatst heb ik de bakjes met washi tape in elkaar gezet en versierd.


DIY lade verdeler


Vanwege de droogtijd tussendoor kostte het twee avonden maar verder zijn deze bakjes in no-time zelf gemaakt. En dat van iets wat eigenlijk afval is, versierd met wat verf en washi tape is het ineens weer heel bruikbaar!

Het resultaat? Zoveel beter...


rommel la organiseren


Ik kan weer rustig slapen! :)


rommella opruimen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten