25 februari 2014

Voorraadkast: Functioneel En MooiEind juli begonnen Dorus en ik met het aanleggen van een voorraad weckpotten en sindsdien is de collectie flink uitgebreid. Samen met gevlochten mandjes, sisal touw en kartonnen labels zorgen ze ervoor dat de voorraadkast in de keuken een van mijn meest favoriete plekjes in huis is!
Helemaal bovenin bewaren we waterkannen, pasta's en alle soepspulletjes als bouillonblokjes, cup-a-soup en vermicelli.
Ik weet niet meer precies waar ik de labels ooit vandaan heb gehaald maar na wat rond speuren ben ik erachter dat ze online voor hele schappelijke prijzen verkocht worden. Ik heb de hoekjes eraf geknipt en met fineliner een stiksel patroon getekend. Het sisal touw waarmee ik alle labels heb vastgemaakt is voor een paar euro bij de supermarkt te krijgen!
Nog meer pasta op de tweede plank! Ik houd nogal van de Italiaanse keuken, of eigenlijk van alles wat van oorspronkelijk rond de middellandse zee is bedacht en dat is ook wel terug te zien in mijn voedselvoorraad.
Op de derde bewaren we ontbijtspullen. Beleg in de broodtrommel, muesli en suiker in een potje en alles voor koffie of thee (én chocolademelk!) netjes bij elkaar.
Daaronder, pakjes (kartonnen doosjes) met etenswaren en potjes en blikjes met bijvoorbeeld groente of knakworstjes. Ik vind dit een fijnere indeling dan op soorten eten, wat misschien meer gebruikelijk is, (bijv gezond/ongezond, avond/lunch) omdat dingen soms in meerdere categorieën passen. Nu grijp ik altijd gelijk goed tijdens het koken!


Netjes met uien en knoflook vind ik niet zo charmant staan en het heeft even geduurd voor ik een leuke oplossing bedacht maar hier ben ik wel blij mee! Al heeft het me de schaaltjes gekost waar ik mijn sieraden in bewaarde.
Daaronder; kookboeken en de mand met lekkers als chips, koekjes en snoepjes.
Die laatste staat expres in de smalste opening zodat je er het minst makkelijk in kan gluren en iets uit kan pakken! Het witte potje is een plantenpot van de V&D en bewaart onze aardappels donker en koel. Het is een beetje klein maar we eten ze niet zo vaak waardoor we meestal maar een kilootje aardappels tegelijk kopen en meteen een deel gebruiken.
Op de grond staat een kratje voor oud papier en lege flessen. Een oud mandarijnen kistje wat ik uiteindelijk wil vervangen door iets mooiers. Misschien een hoge draadmand die van binnen met katoen bekleed is. Daarnaast een mandje met 'voorraad'. Klein nadeel van je spullen bewaren in voorraadpotten is dat er soms meer in een pakje mie zit dan er in de weckpot past dus halve verpakkingen bewaren we voorlopig hier.
Ik moet zeggen, een georganiseerde 'pantry' maakt koken een stuk makkelijker! Ik ben overvolle keukenkastjes gewend en dit is zóveel fijner. Nu zie ik meteen wat ik heb, hoeveel ik heb en ik weet waar ik alles kan vinden.
En dan ziet het er ook nog zo gezellig uit! :)


5 opmerkingen:

 1. Bekende oplossing zo met die wekpotten ;) Wel zou ik even kijken of je iets kunt vinden om die karaffen af te sluiten, anders ga je ze iedere keer om moeten spoelen vanwege het stof dat erin komt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik wilde dat al toen ik klein was en het bij Alex en Teuni zag Goed idee ik ga even iets bedenken! Thanks!

   Verwijderen
  2. Stukje vershoudfolie eroverheen spannen :)

   Verwijderen
 2. Handig ingericht zo! Mijn vrouw heeft nog een stapel van die labels van de Hema liggen dus ik denk dat we binnenkort de potten in onze keuken ook maar eens zo gaan sorteren.

  BeantwoordenVerwijderen