11 februari 2014

De Lente In Huis

Al zal het buiten nog wel even duren voor de eerste voorjaarsbloemen hun kopje boven de grond steken, binnen kun je jezelf vast een beetje voor de gek houden. Rond deze tijd staan er weer allerlei lente bloemetjes te koop en toen ik na het boodschappen doen bij de Albert Heijn even in het bloemen rek tuurde kon ik twee bakjes mini narcissen niet laten staan!


De witte bloempotten kreeg ik van mijn ouders. Zij hebben laatst een flinke opruiming gehouden in de schuur waardoor ik een hele verzameling plantenpotten kon overnemen; van de zomer wil ik er het hele balkon mee vol zetten.
Bij bloemenwinkels kun je de kokosdraad kopen die ik er hier doorheen heb gedaan. Vaak hebben ze ook andere soorten decoratie die ik graag gebruik, een simpel plantje in een pot staat dan ineens veel chiquer!
De eettafel gebruiken we meestal om aan te werken dus het was fijn om tussen de laptops door wat groens op tafel te hebben om naar te kijken.
Je kon ze bijna zien groeien! Al een week later waren de meeste narcissen uitgelopen.


Bloemen en planten brengen naar mijn mening echt leven in huis! Toen ik de narcissen ging afrekenen stond er ook een bosje rozen afgeprijsd bij de kassa, dus waarom ook niet.


Ik vind het zo leuk om bloemen te fotograferen! Ik ben nogal fan van de macro-functie die hierbij natuurlijk heel goed tot zijn recht komt.

In november kreeg ik ook een bos bloemen van mijn ooms toen ze voor het eerst op bezoek kwamen in ons huisje. De bos was zó mooi was dat ik er wel foto's van moest maken!
Deze bleven echt ontzettend lang mooi! Misschien is het voor sommigen gesneden koek maar ik ben er sinds kort achter dat bloemen echt veel langer mooi blijven als je tussendoor nog een stukje van de steel afknipt en regelmatig het water ververst. Een enorm verschil!


Zulke dunne en tere blaadjes; en zo mooi!
Ik vind het altijd een geweldig mooi gezicht om bloemen in huis te hebben; al vind ik het altijd wat vervelend om ze weer dood te zien gaan. Daarom ben ik misschien ook zo'n fan van planten in huis, inmiddels zijn er al redelijk wat verzameld. Wellicht schrijf ik daar nog een post over!

Wat zijn jou favoriete onderwerpen om te fotograferen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten