31 oktober 2013

Op zoek naar een nieuwe bank!Ons kleine bankje met zwarte kussens was in mijn studentenkamer ideaal om het laatste kleine hoekje mee te vullen. In ons nieuwe huis leek hij alleen wel érg miniatuur, net als de salontafel die hier nog staat. Voor de salontafel hadden we snel een mooie oplossing gevonden maar voor de bank duurde het wat langer.

Tijdens onze shopping spree bij IKEA zagen we namelijk deze bank die heerlijk zat en waar ik helemaal weg van was. Met een prijskaartje van €807,- moest er alleen eerst nog flink gespaard worden en bij twee studenten die net zijn gaan samenwonen gaat dat niet zo snel. Na een poosje beseften we dat achthonderd euro toch wel erg veel geld voor ons is, daar kunnen we ook lekker van op vakantie. Ik besloot eens op Marktplaats te gaan zoeken naar een tweedehandsje. Het plan was om eerst twee delen te kopen, dan te sparen, dan nog een deel te kopen, dan te sparen en vervolgens drie nieuwe hoezen. Tijdens het zoeken viel me alleen óntzettend op dat bijna alle KIVIK's die ik tegenkwam, ook relatief nieuwe, heel erg doorgezakt waren. De kussens waren uit vorm, de hoezen hingen los, ze zagen er gewoon niet meer uit.

Exit KIVIK, enter Marktplaats!

De missie: het vinden van een mooie bank, met een diepe zit, voor weinig geld, die best een beetje gek mag zijn. Het resultaat: onderstaande foto's die ik na een dagje zoeken aan Dorus voorschotelde.
Te koop in Almere, €100,-

Deze gekke bank ziet eruit alsof hij heerlijk zit en het bijzondere ontwerp wordt gebalanceerd door de sobere kleur. Ik verwacht alleen niet dat hij ook lekker ligt. Later kwam ik hem nog tegen op woonblog en bleek het een nogal bekend (en prijzig!) ontwerp te zijn van Ligne Roset.
Te koop in Amsterdam, €130,-

Lekker simpel en lijkt een diepe zit te hebben. De lichte pootjes vonden we niet zo mooi en zouden we eventueel beitsen of schilderen.


Te koop in Arnhem, €40,-

Nu misschien nog niet zo mooi maar erg goedkoop en een prima basis om zelf verder op te knappen. Stel je een geschilderd frame en nieuwe bekleding voor, een paar mooie kussens en je hebt een hele moderne bank. Zo te zien nog perfect om te bouwen tot een bedje voor logés en er waren zelfs twee dezelfde te koop.


Te koop in Den Haag, €300,-

Hele mooie bank, ziet eruit alsof hij lekker zit en ook nog heel dichtbij te koop. We waren alleen niet op zoek naar een chaise longue en in vergelijking met andere alternatieven was deze wel wat aan de prijs.Te koop in Geldermalsen, €100,-

LOVE de 'chesterfield look' met al die knoopjes, en dat terwijl hij er toch lekker zacht uitziet en gewoon van stof is. Ook een mooie prijs en niet zo ver van de woonplaats van mijn ouders vandaan, waar we een aanhangwagen zouden kunnen lenen. Als de knopen niet te voelbaar zijn kan er eventueel zelfs iemand op slapen.
Te koop in Groningen, €50,-

De foto is niet zo goed maar de bank leek ons erg mooi. Het principe van grote kussens die door een frame bij elkaar worden gehouden sprak wel aan. Zo te zien bekleed met ribstof, net als ons kleine bankje waar kattenharen erg makkelijk vanaf te zuigen zijn. Ook een hele mooie prijs, al is Groningen wel behoorlijk ver weg voor ons.


Te koop in Groningen, €155,-

Totaal niet wat we zoeken natuurlijk maar ik vond hem zo leuk! Dat houtwerk! Niet zo geschikt als 'dagelijkse bank' maar als zitje in een verloren hoekje in huis, heel mooi. Wel graag een ander stofje erop. ;)

Te koop in Haaksbergen, €75,-

Ik hou erg van natuurlijke materialen en dit vind ik heel mooi leer. Voor €75,- euro bijna gratis ook. Maar wie heeft er ooit van 'Haaksbergen' gehoord? (Ah. Het ligt vlakbij Enschede. Is behoorlijk groot...)
Te koop in Hengelo, €250,-

Prima bankje die voldoet aan alle eisen, vandaar dat ik hem erbij had gezet maar eerlijk, in vergelijking met sommige banken die ik had gevonden is hij niet bijzonder mooi en ook niet bijzonder goedkoop.


Te koop in Roermond, €100,-

Oke. Ja. Klopt. Niet de mooiste bank ooit. Toch, met een dekentje over de leuning en een paar mooie kussens, best te pruimen. Én...
...deze AWESOME leunstoelen krijg je erbij! Hoe luxueus is dat? Allebei je eigen leunstoel bij de haard? Ontzettend leuk ook, die ranke pootjes onder die flinke stoelen. Ik denk dat oma's bankstel in een verder wat moderner interieur behoorlijk hip kan zijn. Lekker kleurrijk ook, jammer dat paars niet staat bij het vele rood in onze woonkamer.Te koop in Tilburg, €150,- voor twee

Ook een idee. Maak een 'daybed' door een gaaf frame te kopen en er een matras en een hoop kussens op te leggen. Bereid je voor op vele middagdutjes.


Te koop in Rotterdam, €240,- 

Zucht. Wat gaaf. waren we maar op zoek naar een tweezits, dan was deze het zéker geworden.
Okergeel leer? Yes please!Nu alleen nog kiezen. Eigenlijk vonden we een heleboel opties mooi, leuk en geschikt. Toch was er één die we én bijzonder mooi vonden én die maar weinig schade zou aanrichten in onze portemonnee. Er waren wel al wat biedingen gedaan maar we besloten de verkoper gewoon te mailen dat we de vraagprijs prima vonden en dat we de bank nog hetzelfde weekend op zouden kunnen halen. Dezelfde dag werden we gemaild dat het goed was en een paar dagen later stond hij in de aanhangwagen! Welke het is..?!


De Chesterfield look-a-like!

Er missen nog wat kussens op de bank en een groot schilderij o.i.d. erboven, door de lage rugleuning is er een flink stuk kale muur op te vullen. Maar wat zijn we er blij mee! Vier mensen die elkaar een beetje aardig vinden passen er prima op. Grappig genoeg kwam ik precies hetzelfde bankstel een paar weken geleden tegen in een webshop voor ruim zevenhonderd euro. Hebben we geen slechte deal gesloten!
Het witte kleedje is waar Binkie op de bank mag. De eerste paar dagen hebben we hem alleen in deze kamer gelaten als we erbij waren en werd hij steeds gecorrigeerd als hij naast het kleed ging zitten. Inmiddels heeft hij helemaal geen interesse in de bank en hij heeft gelukkig ook niet geprobeerd eraan te krabben.


Het onderste kussen ligt verkeerd om, normaal zie je geen rits.


Het was nog een heel gedoe om dat bakbeest thuis te krijgen, door wat logistieke moeilijkheden heeft hij nog ruim anderhalve maand in de garage van mijn ouders gestaan. Vorig weekend kwamen mijn ouders bij ons eten en brachten hem gelijk mee met een aanhangwagen, zo konden ze gelijk onze oude vriezer mee terug nemen.
De rest van de woonkamer vind ik nu te druk, waarschijnlijk gaat de dekenkist of de oude bank weg. We hebben wat opstellingen die we uit willen proberen maar dat duurt nog wel even. Voorlopig hebben we weinig ruimte omdat ons bed een groot deel van de woonkamer in beslag neemt, we zijn namelijk ook maar vast begonnen aan de slaapkamer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten