23 oktober 2013

Woonbeurs Amsterdam 2013

Begin Oktober werd door verschillende Nederlandse woonbladen de 21e editie van de Woonbeurs Amsterdam gehouden en deze keer was ik erbij! Ik had geen idee wat ik kon verwachten maar hoopte vooral véél inspiratie op te doen, ook voor dingen die zelf te maken zijn en verder wat leuke accesoires te scoren. En veel foto's te maken! Hier kun je meekijken naar wat ik allemaal tegenkwam en wat me opviel. Ik ben hier niet om reclame te maken dus noem geen namen of bladen maar als je iets moois ziet is het bijna zeker te vinden in de webshop van de woonbeurs.

Now get ready for some eyecandy!
Ik hou erg van hout en natuurlijke materialen, ik vind dat ze gelijk voor een warme en gezellige sfeer zorgen in huis. Het lijkt me erg mooi om twee van deze krukjes als nachtkastje te gebruiken.
Ontzettend leuke en originele kapstok! Wel vooral als er niet al teveel aan hangt, bijvoorbeeld in een inloopkast voor je favoriete accessoires van dat moment.


Een fietswiel om foto's in op te hangen! Érg leuk idee en geeft instant een industrieel tintje.
Is dit niet de vrolijkste doos die je ooit gezien hebt?


Goede foto's maken tussen de spotlights blijkt wat lastig maar ik móest deze er tussen zetten vanwege de geweldige bank. Doet me denken aan onze nieuwe, waarover binnenkort meer ;)
Mooiste. Vloer. Ooit. Echt, mocht je toch geld uit gaan geven aan een mooie nieuwe vloer, doe dan dit. In de tussentijd kan ik erover dagdromen :)
Miniatuurvilla vogelhuis. Love it! Alles wat miniatuur is vind ik geweldig! Ik hoop alleen dat niemand op het idee komt om echt een vogel op te sluiten in zo'n klein, donker hokje.
Door de verschillende driehoekige blokken af te wisselen kun je zelf steeds je tafelblad veranderen. Wat een leuk idee! In principe ook wel zelf te maken!


Iemand anders een beetje geobsedeerd door okergeel de laatste tijd? Nee? Alleen ik? Het geeft zo'n warme en vrolijke uitstraling!


Kurken krukjes! Nergens te koop kunnen vinden maar we hadden er graag een, of twee, afhankelijk van de prijs, mee naar huis willen nemen.
Misschien niet zo goed te zien door de felle lampen erachter maar Dorus en ik waren weg van de hanglamp met de zes ijzeren emmertjes. De prijs was voor ons onbetaalbaar maar we zijn het erover eens dat we dit graag boven de eettafel zouden willen.


Zo'n origineel wiegje! Zachtjes schommelen gaat bijna vanzelf als het bedje ophangt. Al zou ik liever wat dikker touw kiezen.
Vaasjes ophangen met een enkele bloem erin geeft toch een gevoel van een afscheiding en is lekker vrolijk. Dit houden we zeker in gedachte!
Veel plek om te eten met familie en vrienden. Mensen met een grote tuin, wees zeer gelukkig!
Veel kasten zijn vanbinnen zo donker dat je niets van alle leuke spulletjes ziet. Wit verven die handel! Ook als de buitenkant een andere kleur heeft helemaal geen gek gezicht.


Veel gezien en erg leuk: een hele lange kapstok zodat alle (keuken) spullen voor het grijpen zijn. Wellicht minder als je moeite hebt met het netjes houden van andere 'dropzone's' als de keukentafel en het aanrecht. Ook ontzettend mooie tegeltjes.


Muur vol houtjes. Schitterend, maar wat een werk. Ik vind het vloerkleed ook erg leuk.Chique variatie op de ladders voor handdoeken die nu zo hip zijn. Zie hier.Ook een prima oplossing voor wie maar een kleine buitenruimte heeft maar wel graag veel groen wil.
Deze mobile's zijn eenvoudig zelf te maken en een stuk minder landelijk wanneer je het kippengaas vervangt door een ander patroontje en er een paar gekleurde kraanvogeltjes aan toevoegt.
Okergele lampen, planten in de lucht, lange kapstok, draadmanden en een houten tafel. Ik kan niet bedenken wat ik het mooiste vind!

Inspiratie genoeg opgedaan dus bij de woonbeurs! Dan te bedenken dat mijn kaartjes gratis waren bij een tijdelijk abonnement op een woonblad en ik bij vertrek nog twee leuke bladen (t.w.v. een euro of zeven) uit mocht zoeken vind ik deze dag zeker geslaagd.
Wellicht ben ik verwend door Marktplaats en het tweedehandswinkeltje bij ons op de hoek maar we zijn zonder spullen naar huis gegaan. Over het algemeen waren de prijzen erg hoog. 22,50€ voor een lantaarn? Twee weken terug was er een braderie in onze straat en kochten Dorus en ik voor 80€ vier bordspellen, twee boeken, een maillot, een vest, een leren riem en zes blanco canvas doeken. Deze lantaarn sloegen we in dat licht even over.Deze lampen zijn erg leuk en grijpen erg in op de laatste trend op DIY gebied: het zelf maken van een lamp uit een glazen pot. Vind je hem ook leuk? Kijk dan voor je 65 euro uitgeeft even hier voor inspiratie en hier voor een goede stap-voor-stap tutorial. You're welcome ;)

Inspiratie? Zeker! Goed gescoord? Nope! Volgend jaar weer? Absoluut!

1 opmerking: