3 juni 2016

Mijn nieuwste kringloop vondsten

kringloop vondsten


Je moet regelmatig langsgaan en goed langs alle rommel en soms viezigheid heen kunnen kijken. Dan is er ook niets zo leuk als dat éne mooie item vinden en hem voor een spotprijsje mee naar huis nemen! Deze leuke kringloop aankopen sleepte ik de laatste paar maanden mee naar huis.

Kop van klei

Geen idee wie dit beeldje ooit gemaakt heeft maar ik vind het heel knap. Zo'n kunstwerkje hoort niet op de onderste plank van een kringloopwinkel in Leiden met een sticker '1€' erop maar verdiend een ereplaatsje op de schouw, als je het mij vraagt. Hij voegt ook net even wat meer kleur toe aan mijn bescheiden verzameling.


buste van klei


verzameling keramiek


keramiek verzamelen


Servies van keramiek

Ik blijf een sucker voor alles wat keramisch is en mijn vitrinekast was nog niet vol, dus deze setjes mochten zeker in mijn tas. Links sake serviesjes met heel bijzonder glazuur en rechts een setje voor pinda's. Op de foto kun je het net niet zien maar er zit ook een lepeltje bij zodat iedereen zijn eigen kleine kommetje vol kan scheppen (er zitten er zes bij) en schone handen houd. En schone pinda's, ook niet geheel onbelangrijk.


servies van keramiek


Dala paardje

Ik ben al heel lang op zoek naar een klein houten dala paardje maar ze zijn niet te vinden in Nederland. Reisje naar zweden dan maar? Goed, deze voldoet niet helemaal aan mijn missie, want niet heel klein en geen blank hout maar it's the next best thing en hij komt wel in één van mijn favoriete kleuren. Wellicht dat ik hem nog in de verfafbijt zet om hem blank te maken maar nu kleurt hij heel mooi bij mijn okergele schaarlamp.


dala paardje


Vintage dienblad

Dit houten dienblad is echt een van mijn favoriete vondsten, ik vind hem zo mooi! Ik vond hem tijdens een van de brocantemarkten in de Laurenskerk in Rotterdam. Hij stond een poosje op de schouw maar siert inmiddels de eettafel waar hij mijn vetplantje in glas en twee waxinelichthouders mooi groepeert.


accessoires eettafel


vintage houten dienblad
(Jeetje ik moet die tafel echt eens schuren!)

Apothekers flessen

Want die zijn cool. Wat moet ik nog meer zeggen? Ze zijn qua grootte een beetje uit verhouding naast die grote lijst maar ik ben ook nog niet helemaal klaar met het stylen van dit hoekje. Soms weet ik meteen hoe ik iets wil hebben en soms blijf ik maanden veranderen tot ik tevreden ben. Komt goed!


apothekers flessen


glazen apotheek potten


Al met al een buit waar ik tevreden mee ben! Ik ben namelijk echt niet iemand die continu met de meest fantastische vondsten thuis komt, sommige mensen hebben daar een gave voor maar ik keer ook vaak met lege handen weer om. Wat is jou beste kringloop vondst ooit?

6 opmerkingen:

 1. Te veel om te laten zien van spiegels tot vazen en fotolijstjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. OH, die apothekersflesjes, daar heb ik echt een zwak voor! (helaas past zoiets niet in mijn kamertje, haha.) Mooie vondsten! Moet je echt geluk mee hebben, want ik vind nooit wat leuks, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke spulletjes heb je gescoord, ik ben zelf gek op apothekersflessen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die stonden ook echt al een poosje op mijn verlanglijstje :)

   Verwijderen
 4. Zelf kijk ik ook bij grofvuildag daar heb ik al 3 tafeltjes en een sidetable vandaan,bij de kringloopwinkel heb ik een mooi tulpenvaasje en poesjes van keramiek en hout.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kijk ook altijd even rond in die grote stapels haha! Tot nu toe nog geen meubeltjes gevonden maar laatst wel hetzelfde aanrechtblad als wij in de keuken hebben. En laat de onze nu net een stukje te kort zijn!

   Verwijderen