10 juni 2016

Drie DIY feest decoraties die je niet meer op wilt ruimen!

3 party DIY's

Als je een feest geeft is het enorm belonend om zélf aan de slag te gaan met de versieringen, al voelt het misschien wel een beetje gek om alles waar je met zoveel plezier aan gewerkt hebt binnen een dag weer op te moeten ruimen. Met deze DIY decoraties is dat niet nodig. Ze zijn namelijk zó leuk dat niemand ervan opkijkt als je ze nog een paar weekjes laat hangen!


1. Slinger van linnen lapjes


trouw slingers


Deze slinger van lapjes linnen is super simpel zelf te maken en is nét even wat volwassener dan de standaard feest slingers. Die van mij hangen nog steeds op! Mijn inspiratie kwam van Nepalese gebedsslingers. Ik maakte ze in het wit maar je kunt natuurlijk elke kleur kiezen die je maar wilt!


lapjes linnen


Goedkope lappen linnen zijn te vinden in de fourniturenwinkel, vraag naar de stof die normaal gebruikt wordt om een patroon in uit te testen. Ik maakte een kartonnen malletje zodat alle lapjes dezelfde grootte zouden hebben en trok hem om met potlood.


linnen lapjes


Met een goede stofschaar (want anders duurt het uren!) knipte ik ze net binnen de lijntjes uit.


linnen slinger maken


Vervolgens is het slechts een kwestie van rijgen aan een katoenen draad...


linnen slinger


...en ophangen!


linnen lapjes slingerinrichting feest slinger


2. Tissue Paper Tassels


tassel slinger


De slinger van vloeipapieren 'kwastjes' kennen we nu wel maar ik werd door de stationshuiskamer van Den Haag CS op het leuke idee gebracht om alle tassels verspreid voor een raam te hangen. Geeft een érg leuk effect en hoewel ze kant-en-klaar nogal duur kunnen zijn zijn ze heel gemakkelijk zelf te maken!


tissue papertissue paper tassel maken


Knip de bladen tissue paper in vellen van ongeveer 20cm. breed en twee keer zo lang als je je uiteindelijke tassels wilt hebben. Vouw dubbel en knip in allemaal dunne strookjes maar laat de bovenkant heel. Ik vond het heel handig om het papier onder twee glazen te klemmen zoals hierboven!


paper tassel rollen

kwastje vloeipapier


Daarna is het een kwestie van uitvouwen en oprollen, de twee uiteindes met franjes naar elkaar toe vouwen en vast zetten met een smal plakbandje.


gold paper tassel


Ik maakte ze in blauw, mat goud, goud-met-wit en zelfs van goud glanzend plastic. Ik hing ze aan de gordijnrails op met een visdraadje, nauwelijks te zien!


tassels ophangen


Al met al een leuke versiering van een buffet maar bijvoorbeeld voor een muur gehangen ook érg leuk als backdrop voor foto's. Ook the day after een veel te vrolijk gezicht om meteen naar beneden te halen.


tissue paper tasselstissue paper tassels backdrop


3. Dip dye veren slinger

Voor deze eennvoudige DIY neme men: witte veren van de feestwinkel, gouden glitterlijm van de hobbywinkel, een katoenen draad en wat washi tape!


veren slinger


Men krijgt: een gaaf accent op een feest (zeker als je er een heleboel bij elkaar hangt) of een glamorous touch in zijn interieur!


dip dyed gouden veren slingerDIY veren slinger


veren goud


Ik ben erg benieuwd, welke is jou favoriet?

3 opmerkingen:

 1. Oeh, je hebt gelijk, die zou ik gewoon voor altijd in mijn kamer willen, hoe vet!! Fijn ook dat het met simpele producten is, en het is ziet er vrij chique uit alsof het stukken van mensen heeft gekost. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook echt de look waar ik voor ging! Wel zelf maken maar dan niet dat je het eraan kon zien. Dank je :)

   Verwijderen
 2. Wauw wat een leuke DIY ideeën! Die veren vind ik origineel!

  BeantwoordenVerwijderen