1 juli 2016

Woontip: originele muurstickers!

sticker decoratie punten


Soms kom ik zoiets leuks tegen op woongebied, dan móet ik het gewoon even delen, zoals deze muurstickers! Muurstickers? Die hadden bij mij ook een beetje een stoffig imago. Kent iemand die zwarte bloemen nog die Ikea ooit had? Bij mij zaten ze ooit gratis bij een studentenkamer maar ik wist niet hoe snel ik ze weg moest halen. Een tijdje geleden echter maakte ik kennis met de originele wanddecoraties van tenstickers en die zijn wél echt leuk. Sommigen zijn net muurschilderingen alleen hoef je hiervoor geen uren met verf in de weer, je plakt ze er zo op!

Ter inspiratie een aantal van mijn persoonlijke favorieten op een rijtje. Klik op de afbeelding om op de bijbehorende pagina te komen met informatie over de verschillende afmetingen en prijzen van de muurstickers.


Punten en lijnen

De sticker hierboven is meteen mijn grootste favoriet! Simpele punten en lijnen maar heel groot op de muur geeft het een enorm mooi effect!


geometrische muursticker


Geometrisch & kleurrijk

Past helemaal bij de geometrische trend van dit moment en is ook nog eens heel vrolijk! Op de afbeelding zie je hem boven een bank maar als hoofdbord in een vrolijke slaapkamer zou hij denk ik nog veel leuker zijn.


muursticker geometrisch


Octagons

Om daar nog even bij te blijven, deze octagons bij elkaar maken echt een grote indruk, als je dit allemaal met de hand of met een stencil zou moeten schilderen zou je uren bezig zijn!


decoratieve muursticker octagon


Plusjes

Hetzelfde als hierboven. Het herhalen van zo'n simpel patroon heeft een hele krachtige uitstraling maar zonder te overheersen.


decoratie muur plusjes


Lambrisering van strepen

Op het moment zie je het erg veel: muren die tot halverwege geschilderd zijn om zo en lambrisering na te bootsen. Maar wat dacht je van strepen tot halverwege de muur?


muursticker decoratie lijnen


Geometrische cactus 

Cactussen zijn helemaal hip, geometrie ook, kortom; met deze sticker kun je niet missen!


muursticker cactus in pot


Bergen

Wat dacht je van deze? Zo mooi in zijn eenvoud. Blauw is niet helemaal mijn kleur maar in het zwart zou hij echt gaaf staan boven het dressoir in onze werkkamer!


wandsticker bergen


Bohemien

Passend bij een andere grote trend van het moment: bohemien! Deze wandsticker doet me denken aan henna tekeningen. Ik zou hem iets kleiner doen en in het zwart maar dan is het ook wel echt een eyecatcher.


bohemien bloemen muursticker


Wilde Zee Hokusai

Hoe gaaf is deze? Echt een kunstwerk aan de muur, ik vind deze stijl zo mooi! Lijkt me heel leuk voor iemand die graag strips leest, of in een industrieel interieur.


muursticker wilde zee hokusai


Andy Warhol

Over kunst gesproken, een Warhol aan de muur was nog nooit zo betaalbaar ;) Lijkt me ook leuk om deze vrij klein een klein beetje uit het zicht te plakken, zodat het een kleine verassing is als je beter kijkt.


muursticker banaan Andy Warhol


Meisje van Banksy

Wie meer van de kunst van de straat is; dit meisje van Banksy met een hele krachtige boodschap.


muursticker Banksy


Silhouet Notre Dame

Voor de echte francofielen onder ons. Ik heb niet zoveel met Parijs maar wél met deze woonsticker.


muursticker Notre Dame Parijs


Iets moois gezien maar twijfel je nog een beetje? Marcella van Stripes and Walls beschreef duidelijk het proces van opplakken en maakte een aantal mooie foto's van één van de stickers bij haar thuis. Ook vind je hier een duidelijke video van het plakproces. Bedankt voor het lezen, ik hoop dat je weer wat inspiratie hebt opgedaan!


4 opmerkingen:

  1. Super tof. Jammer dat die ik het leukst vind wel een beetje duur zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeh wat leuk! Ik dacht net dat het niet zovaak meer gedaan werd, muurstickers, maar deze zijn tof!

    BeantwoordenVerwijderen