16 mei 2016

Urban Jungle Bloggers | Botanical zoom

cactus in bloei


Urban Jungle Blogger thema van de maand (ja ik ben weer eens laat) maart: zoom in! Want van dichtbij is er nog zoveel meer te ontdekken aan je favoriete huisplanten. En had ik nu eens even geluk dat mijn mini cactusplantje, net zoals vorig jaar rond deze tijd, even besloot een ring kleine roze bloemetjes te produceren. Ik ben een trotse plantjesmama :)


mikado gold


Terwijl ik dit schrijf zit ik even af te koelen op een hotelkamer in Naples, Florida waar wij onze officieuze trouwreis vieren. Ik wist al een poosje natuurlijk dat we op reis zouden gaan en wilde in de tijd daarnaartoe even geen nieuwe plantjes kopen voor het geval ze onze afwezigheid niet zouden overleven maar dit schattige plantje met sprietjes en gouden knopjes? Ik kon hem niet laten staan! Het is een Mikado Gold en ik kocht hem bij Wauw in de Piet Hein straat in Den Haag, een ontzettend leuke woonwinkel, aanrader!


mikado gold


pannenkoekenplantje


Mijn pannenkoekenplantje is als een gek nieuwe blaadjes aan het produceren en wordt echt al groot. Als we weer thuis zijn ga ik eens uitzoeken hoe ik er wat stekjes van kan maken.


monstera blad


Ook de bladeren van onze Monstera vind ik prachtig van dichtbij. Net als de bloemen van de enorme orchidee die we op ons feest kregen van een goede vriend. Schot in de roos! Nu nog hopen dat ik deze in bloei kan houden, want qua orchideeën zijn mijn vingers een stuk minder groen. Tips zijn welkom!


orchidee

5 opmerkingen:

 1. Mocht het ooit eens écht goed misgaan met je orchidee. Stuur me een mailtje, mijn mama weet er alles van, haha! Zalig dat er bloemetjes uit je cactus komen, bij mij is dit echt nooit gebeurd, helaas..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was ook flink verbaasd haha, maar dit is al het tweede jaar! Hij staat op de vensterbank in de zitkamer waar de zon echt heel fel kan branden, zelfs de Aloë Vera die ik er eerst had schroeide daar weg. Ik geef hem maar zelden water en altijd via het schoteltje waar hij op staat en in de zomer 1x per maand cactusvoeding. Ik weet niet of dit altijd werkt maar dit zijn de omstandigheden waarbij de mijne het doet!

   Verwijderen
 2. Wow, dat cactusje! En die Mikado Gold is ook prachtig, 'k heb die nog nooit gezien.
  Wat je orchidee betreft: om de 1 à 2 weken (hangt er vanaf hoe warm de kamer is waar hij staat + de luchtvochtigheid) de pot een half uurtje onderdompelen in water en ook een beetje water over de bladeren laten lopen. Ik heb er eentje die al sinds januari in bloem staat en die er nog steeds geweldig uitziet. Veel succes! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohja en na het onderdompelen zorgen dat al het water uit de pot kan weglopen. Heel belangrijk! :p

   Verwijderen
  2. Kijk, dat wist ik dus niet van het onderdompelen! Ik kreeg hem in een dichte pot maar ik zal eens kijken of ik wat gaatjes in de bodem kan boren met een steenbitje. Thanks!

   Verwijderen