11 mei 2016

Partneren | Onze grote dag!

bruidspaar


Hey! Hier ben ik weer met nog een stukje over onze grote dag, 29 Maart, de dag waarop Dorus en ik geregistreerd partners werden. Eerder schreef ik al over onze uitnodigingen en vandaag wil ik jullie meenemen naar de dag zelf, die prachtig vastgelegd is door onze fotograaf Ingeborg van Bruggen.

Ceremonie

Op dinsdag 29 maart was het dan zo ver! s' Morgens om half elf liepen we samen het stadhuis binnen, Dorus in een nieuw pak en ik in een jurk van Karen Millen die ik al maanden van tevoren met mijn moeder uitgezocht had. We werden  al opgewacht door mijn ouders, Dorus' moeder en onze fotograaf Ingeborg die we tot dan toe alleen telefonisch hadden gesproken.


begroeting paar


Nadat ook Dorus' vader er was konden we de trouwzaal in! We hadden gekozen voor een eenvoudige ceremonie en hadden erop gerekend dat de ambtenaar het kort en zakelijk zou houden maar ze maakte er juist nog een leuk en gezellig moment van.


ceremonie stadhuis


akte tekenen


Na het zetten van de handtekeningen kreeg ik een prachtige subtiele ring met een ruitvormige diamant van Dorus, die ik zelf nog helemaal niet gezien had!


ringen


En natuurlijk moesten we elkaar nog even feliciteren!


kus trouwzaal


Stadhuis Den Haag

Na het officiële gedeelte hebben we gebruik gemaakt van het vele licht in het grote stadhuis van Den Haag om nog wat foto's van ons samen te maken.


groepsfoto stadhuis


groepsfoto stadhuis


High Tea Barlow

Dorus en ik gaan graag lunchen bij een bar & restaurant, Barlow, op het plein in Den Haag. Op loopafstand van het stadhuis, dus hadden we geregeld om hier ook vandaag heen te gaan.onderweg naar Barlow


Hier voegde ook Helma, de vriendin van Dorus' vader zich bij ons (tijdens de ceremonie mochten maximaal vier personen aanwezig zijn) en werden we ontvangen met Prosecco.


prosecco schenken


proosten


Daarna: FOOD! We hadden een High Tea gereserveerd en vooraf contact gehad met Barlow over wat er geserveerd zou worden. Zo wilden we de sandwiches graag wat luxer belegd hebben met bijvoorbeeld beenham en gerookte zalm en dat was gelukkig geen enkel probleem.


high tea


interieur Barlow


high tea


We hebben echt heerlijk gegeten, bijgekletst en nagetafeld, terwijl Ingeborg nog een aantal prachtige foto's nam van ons en de gezellige sfeer bij Barlow.


high tea Barlow


Zebedeüs

Nadat iedereen uitgegeten was gingen we naar huis. Waar ik, heel romantisch, nog even heb bijgeslapen en we verder samen vooral bezig waren met voorbereidingen en decoraties voor ons feest op zaterdag.

's Avonds gingen we met zijn tweeën uiteten bij Zebedeüs, bij de Grote Kerk in het centrum van Den Haag. We gingen op aanraden van een vriendin, we waren hier zelf nog nooit geweest maar het was perfect. Goede sfeer, vriendelijke bediening maar vooral héérlijk eten. Ook stonden er bij elk gerecht wijnsuggesties op de kaart, ik heb zelf geen verstand van wijn (ik drink het alleen graag) en dus heb ik alles mee besteld, echt een aanrader!


De fotograaf

Veel trouwfotografen hebben pakketten waarbij ze op hele dagen rekenen maar wij wilden graag alleen een fotograaf bij de ceremonie en de lunch. Wij hebben gewoon verschillende fotografen waarvan het portfolio ons beviel gemaild, onze plannen uitgelegd en om een offerte gevraagd.


geregistreerd partnerschap vieren


Ingeborg van Ingeborg van Bruggen fotografie, die alle foto's hierboven heeft genomen, mailde meteen heel enthousiast terug met de woorden 'ook een geregistreerd partnerschap verdiend mooie foto's!' Heel fijn, want ik zou me niet op mijn gemak hebben gevoeld al ik het idee had dat een fotograaf het maar een beetje onzin zou vinden. Tenslotte deden wij het wel een beetje anders dan normaal.

We hebben nog even gewacht op andere reacties maar kozen uiteindelijk al snel voor Ingeborg. Niet alleen vonden wij haar portfolio echt heel erg mooi, haar prijs lag ongeveer in het midden tussen alle bedragen die we genoemd kregen. (Waaronder een fotograaf die het dubbele vroeg en waarvan de meeste foto's op de site naar onze mening niet bijzonder mooi waren.) Even 'shoppen' voor je fotograaf kan dus zeker wat opleveren!

Voor de grote dag hebben we nog een leuk telefoongesprek gehad om al onze wensen door te spreken en ook op de dag zelf voelden we ons meteen op ons gemak. Het is heel fijn hoe zij ongemerkt tussen ons heen bewoog waardoor alle foto's heel ongedwongen zijn. Ik kan haar dus zeker aanraden! (En nee, ik heb geen korting gehad om dit te schrijven, ik ben gewoon echt heel erg blij met de foto's en hoe ontspannen alles op de dag is verlopen!)Fotoboekje


Achteraf kregen we ook nog een klein fotoboekje thuis gestuurd. Heel leuk opgemaakt en op een handig formaat om ergens mee naar toe te nemen en de prachtige foto's te showen!


fotoboek trouwdag


fotoboekje geregistreerd partnerschap


Tot zover de dag van onze officiële registratie! Wij kijken er met heel veel plezier op terug en hebben echt een mooie dag gehad waarbij we ons ontzettend geliefd voelden. Een paar dagen later gaven we nog een groot feest in ons eigen huis, waarover later snel meer!

3 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd! Zelf ben ik ook gegaan voor geregisteerde partnerschap omdat de verschillen zo klein zijn en we graag liever een grotere reis maakte dan groot feest voor familie die wij normaal nooit zien. Maar wat heb je prachtige fotos!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijk, wij begrijpen elkaar ;) Groetjes uit Florida!

   Verwijderen
 2. Echt hele mooie foto's!!

  BeantwoordenVerwijderen