26 april 2016

Urban Jungle Bloggers | Planten in glas

monstera bladeren


Het nieuwe Urban Jungle Blogger thema is Plants & Glass! Plantjes in glazen potten waarbij de grond in het zicht is zijn niet helemaal my jam maar prachtige grote bladeren in een simpel vaasje daarentegen? Oh zo chique! (Een beetje mijn favoriete woord de laatste tijd, chique, ik weet niet of jullie het al gemerkt hadden.)


monstera blad


Ik had het zelf alleen nog nooit geprobeerd want a) ik zag nooit ergens losse bladeren te koop en b) het leek me zo zonde om er zoveel moeite voor te doen terwijl zo'n blad toch al snel verschrompeld tot een zielig hoopje.

Voor ons trouwfeest wilde ik het toch heel graag, dus kocht ik bij verschillende kringlopen een hoop simpele vaasjes en bij het tuincentrum maar meteen een hele Monstera plant om bladeren vanaf te knippen.


gatenplant


De laatste bleef gelukkig lustig doorgroeien, dus we hebben nu ook een gatenplant maar wat me echt verbaasde... De afgeknipte bladeren zijn nu, na 24 dagen, nog steeds prachtig!


monsterablad vaas


monstera blad


Zeker de moeite waard dus, om af en toe een hoekje in huis op te fleuren. De vaste plant maakt ook als een gek nieuwe bladeren dus ik ben ook niet bang hem helemaal kaal te knippen.

Mocht je nu echt een soort ├╝ber-veganist / plantenliefhebber zijn trouwens en het niet over je hart kunnen verkrijgen om te knippen in een gezonde plant, ik zag laatst dat er inmiddels ook neppe bladeren van de gatenplant verkocht worden en die blijven helemaal lang staan.


monstera blad vaas


woonkamer monstera


Nu alleen nog een mooie pot voor onze nieuwste aanwinst zoeken!

urban jungle bloggers

2 opmerkingen: